14 Haz 2024

İTÜ’nün 34.’lük Coşkusu Bangkok’ta

Times Higher Education (THE) Etki 2024 Dünya Sıralamasında ilk 50’de yer alan ilk ve tek Türk Üniversitesi olarak ülkemize gurur yaşatan İTÜ, THE tarafından organize edilen Küresel Sürdürülebilir Kalkınma Kongresi’nde sonuçların açıklanmasını öğretim üyelerimizle takip etti.

Bangkok’ta 10-13 Haziran 2024 arası düzenlenen organizasyonda Sürdürülebilirlik Ofisi Koordinatörümüz Doç. Dr. Börte Köse Mutlu ve Koordinatör Yardımcımız Dr. Öğr. Üyesi Ebru Acuner Türet üniversitemizi temsil ettiler.

Kongre’de THE Etki 2024 Sonuçları canlı olarak açıklandı. Dünya çapında 34. olan İTÜ, buradaki heyecanı YÖK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Haldun Göktaş ile birlikte paylaştı.

THE Küresel İlişkiler Sorumlusu Phil Baty ve Baş Veri Sorumlusu Duncan Ross, yaptıkları sunumlarda iyimser olan ve pozitif bakarak emek veren üniversitelerin başarılı sonuçlar aldığının altını çizdiler ve İTÜ’yü tebrik ettiler. 34’üncülük sertifikası Duncan Ross tarafından öğretim üyelerimize takdim edildi.

İTÜ, THE Etki 2024 Sıralamasında 34. oldu

İTÜ, dünya genelindeki üniversitelerin BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarını gerçekleştirmedeki başarılarını değerlendiren Times Higher Education (THE) Etki 2024 Sıralaması sonuçlarına göre dünyanın en iyi 34. üniversitesi oldu, Türkiye’de ise 1. sırada yer aldı.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.