05 Haz 2024

Kuzey Kutbu’nda Sürdürülebilir Arazi Kullanımı

İTÜ Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyemiz Prof. Dr. Orhan İnce, Rusya merkezli TerrArctic Projesi’nin bilimsel koordinatörü ve araştırma lideri oldu. Prof. Dr. Orhan İnce ve ekibi, proje kapsamında Kuzey Kutbu’nda sürdürülebilir arazi kullanımını geliştirmeyi hedefliyor.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyemiz Prof. Dr. Orhan İnce, Rusya Bilim ve Yüksek Öğrenim Bakanlığı katkılarıyla Tümen Devlet Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen TerrArctic Projesi’nin bilimsel koordinatörü ve araştırma lideri oldu. Projeyle birlikte; iklim değişikliğinin, Kuzey Kutbu’nda meydana getirdiği dönüşümlerin izini sürmeye yönelik saha araştırmaları gerçekleştirilecek.

İklim değişikliğinin etkilerini azaltmak için Kuzey Kutbu’nda sürdürülebilir arazi yönetimi uygulamalarının geliştirilmesine odaklanan TerrArctic Projesi kapsamında doğa ve insan sistemleri arasındaki karmaşık etkileşimleri keşfetmek için disiplinlerarası araştırmalara yer verilecek, bu sayede arktik paydaşlar arasında araştırma ve bilgi alışverişi imkânları artacak.

Batı Sibirya’nın toprak ve bitki örtüsündeki karbon döngüsünü açıklığa kavuşturmayı hedefleyen proje kapsamında 60 kişilik bir ekiple çalışan Prof. Dr. İnce’ye göre, elde edilen bilimsel sonuçlar, politika kararlarının bilgilendirilmesinde, arazi kullanım planlamasına rehberlik edilmesinde, koruma çabalarının desteklenmesinde ve Arktik ekoloji ve çevre yönetimine ilişkin bilimsel literatürün gelişmesinde rol oynayacak.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ