22 May 2024

“İTÜ 250. Yıl Şenlikleri” Başlıyor

22-26 Mayıs tarihleri arasında İTÜ Ayazağa Yerleşkesi; ses getiren konser, turnuva, söyleşi ve sahne gösterileriyle İTÜ 250. Yıl Şenlikleri’ne ev sahipliği yapıyor.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

Türkiye’nin mühendislik eğitimi veren en köklü kurumu olan İstanbul Teknik Üniversitesi, kuruluşunun 250. yıldönümü kapsamında gerçekleştirdiği anma ve kutlama etkinliklerini, görkemli bir şenlik ile taçlandırıyor. 22-26 Mayıs 2024 tarihleri arasında; kültürel faaliyetlerin, spor yarışmalarının ve kulüp etkinliklerinin yer aldığı zengin bir içeriğe sahip olan “İTÜ 250. Yıl Şenlikleri”, katılımcılara unutulmaz anlar yaşatacak konserlere ev sahipliği yapacak.

MFÖ, Cem Adrian, Ceza ve İTÜ 250 Yıl Korosu konserleri

Hafızalarda iz bırakan Yeşilçam filmlerine ait kültleşmiş film müziklerinin Prof. Hatice Doğan Sevinç şefliğinde İTÜ 250. Yıl Türk Müziği Korosu tarafından icra edileceği “Yeşilçam Şarkıları” konseri 22 Mayıs’ta İTÜ’lülere nostaljik duygular yaşatırken; 23 Mayıs tarihinde Türk pop ve rock müziğine damga vurmuş olan efsanevi müzik grubu MFÖ; 24 Mayıs’ta “Derinlerde” ve “Kül” şarkılarının tanınmış sesi Cem Adrian müzikseverlerle buluşacak. 25 Mayıs tarihinde ise Türk rap müziğinin ünlü ismi Ceza, İTÜ Stadyumu’nda hayranlarına unutulmaz anlar yaşatacak.

Geleneksel İTÜ Günü’nde mezunlar yine bir arada

26 Mayıs 2024 günü, Geleneksel İTÜ Günü dolayısıyla İTÜ Ayazağa Yerleşkesi, Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde, mezuniyette 60, 50 ve 40. yıllarını geride bırakan İstanbul Teknik Üniversitesi mezunları bir araya gelecek ve hasret giderecekler.

Turnuvalar, yarışmalar ve daha fazlası…

Şenlik kapsamında birçok sportif faaliyet İTÜ’lüleri bekliyor… Ayazağa Yerleşkemiz 22-25 Mayıs 2024 tarihlerinde Voleybol Kulübü tarafından düzenlenen Plaj Voleybolu Turnuvası’na, Basketbol Kulübü tarafından düzenlenen 3x3 Basketbol Turnuvası’na, Tenis Kulübü tarafından düzenlenen Tenis Turnuvası’na ve Masa Tenisi Kulübü bünyesinde gerçekleştirilen Masa Tenisi Turnuvası’na ev sahipliği yapacak.

Nefes kesen turnuva mücadelelerine Su Topu Kulübü ve Sualtı Hokey Takımı tarafından yüzme havuzunda düzenlenen gösteri maçları ve Sualtı Topluluğu bünyesinde yapılan dalış etkinliği eşlik edecek. Ayrıca, Genç Ofis’te E-Spor Kulübü’nün düzenlediği Bilgisayar Oyunu Turnuvaları’nın yanı sıra Satranç Kulübü tarafından gerçekleştirilen Satranç Turnuvası da katılımcılara heyecanlı anlar yaşatacak.

Fitness Kulübü, Deadlift ve Crossfist yarışmalarında; Yoga Kulübü ise yoga etkinliğinde İTÜ’lülerle buluşacak. Orienteering Kulübü ve Okçuluk Kulübü de, MED Çim’de düzenledikleri yarışlarla sporseverleri bir araya getirecek.

Söyleşiler ve sahne gösterileri

Zengin içeriğiyle dikkat çeken şenliklerde turnuva ve konserlerin yanı sıra söyleşiler ve tiyatro gösterileri de yer alacak. Alanında deneyimli iş insanlarının tecrübelerini katılımcılarla paylaştığı kariyer söyleşilerinin yanı sıra; TİMİS Oyuncuları Kulübü tarafından “Ayışığında Şamata” (23 Mayıs 2024) ve “Gizli Oturum” (24 Mayıs 2024) oyunları Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde sahnelenecek. 24 Mayıs 2024’te ise komedyen Yusuf Öztürk canlı stand-up performansıyla katılımcılara eğlenceli bir akşam yaşatacak.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ