16 May 2024

İnovasyon ve Teknoloji Liderleri İTÜ’de Buluştu

İTÜ ve MMG işbirliğiyle düzenlenen Euritech Zirvesi, 15-17 Mayıs 2024 tarihleri arasında İTÜ Ayazağa Yerleşkesi, SDKM’de üniversiteleri, teknoparkları, teknoloji firmalarını ve Ar-Ge merkezlerini; teknolojik gelişmelerin geleceğini konuşmak üzere bir araya getirdi.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ile Mimar ve Mühendisler Grubu işbirliğiyle bu yıl 6. kez düzenlenen Euritech: Avrasya Ar-Ge, İnovasyon & Teknoloji Zirve ve Sergisi, 15-17 Mayıs 2024 tarihleri arasında, İTÜ Ayazağa Yerleşkesi, Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. İş dünyası liderleri, girişimciler, yatırımcılar ve akademisyenlerin katılımıyla gerçekleştirilen zirvede, eğitici sunumların yanı sıra, markaların bilinirliklerini arttıracak tanıtım faaliyetlerine de yer verildi. 

Bu yıl; dijital dönüşüm, enerji teknolojileri, mobilite, e-ticaret, 5G teknolojileri, yapay zekâ, siber güvenlik, oyun teknolojileri gibi birçok odağa sahip zengin bir tematik dağarcık ile düzenlenen programın açılış oturumunda, Euritech Zirvesi’nin akademi ve sanayi için potansiyel işbirliği ve ortaklıklara açılan bir kapı olduğunu vurgulayan İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu, konuşmasında şu cümlelere yer verdi:

“Üniversite ve sanayi buluşması; ülkemizin teknoloji ve mühendislik altyapısını yeni ufuklara kavuşturacak bir senteze imkân sağlamaktadır. Dolayısıyla fikir alışverişi için uygun koşulları oluşturan zirveleri ve buluşmaları; sundukları fırsatlar dolayısıyla oldukça önemli buluyorum. Böylesi etkinlikler, yeni fikirlerin yatırımcılarla buluşmasına olanak sağlamakta; tasarıları ise gerçeğe dönüştürmektedir. Ve nihayetinde, ortaya çıkan somut çıktılarla birlikte, sağlanan ürün veya hizmetler ülkemiz için katma değer oluşturmaktadır.”

Üç gün boyunca devam eden etkinlikte, yeni fikirlerle yatırımcıları bir araya getiren eşleştirme alanlarının yanı sıra lisans ve yüksek lisans mezunlarına alanında öncü firmalarla tanışma imkânı sunan kariyer fuarına ve güncel teknolojilerin tecrübe edilebileceği deneyim alanlarına da yer verildi. Ayrıca, zirve bünyesinde yeni teknolojik atılım fikirlerine verilen Ar-Ge İnovasyon ve Teknoloji Ödülleri de sahiplerini buldu.

Astronot Gezeravcı Euritech’te

Türkiye’nin ilk insanlı uzay misyonunu gerçekleştiren milli astronotumuz Alper Gezeravcı da Euritech Zirvesi kapsamında düzenlenen bir konferansta katılımcılarla buluştu. Uzay yolculuğuyla ilgili ayrıntıları dinleyicilerle paylaşan Gezeravcı, Türk milletinin pratik zekâsıyla her alanda fark yarattığını dile getirdiği konuşmasında, ülkemizin uzay bilimleri alanında büyük başarılara imza atacağına duyduğu inancın altını çizdi.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ