13 May 2024

Öğretim Üyemize “Akademinin Gücü” Ödülü

Denizcilik Fakültesi öğretim üyemiz, TÜBİTAK MAM Başkanı ve Kutup Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Burcu Özsoy, MÜSİAD tarafından düzenlenen Türkiye’nin Gücü Ödülleri’nde, “Akademinin Gücü” Ödülü’ne layık görüldü.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

Kutup bilimleri alanında gerçekleştirdiği uluslararası çalışmalarla tanınan Prof. Dr. Burcu Özsoy, MÜSİAD’ın 34’üncü kuruluş yıldönümü kapsamında düzenlediği Türkiye’nin Gücü Ödülleri’nde “Akademinin Gücü” Ödülü’nü kazandı. TÜBİTAK MAM Başkanı ve Kutup Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Özsoy, Arktik ve Antarktika Bilim Seferlerinin koordinasyonunda ve saha çalışmalarındaki değerli katkıları ve Türkiye’nin Kutuplarda gerçekleştirdiği bilimsel araştırmaların önemli bir noktaya gelmesindeki emeğiyle dikkat çekiyor.

“Ufkun ötesine, Kutuplara taşınan hayaller”

MÜSİAD tarafından, Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) 9 Mayıs’ta düzenlenen ödül töreninde öğretim üyemiz Prof. Dr. Burcu Özsoy’a “Akademinin Gücü” Ödülü takdim edildi. Ödülü veren Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Milli Teknoloji Hamlesi’nin Türk çocuklarının hayallerini ufkun ötesine taşımada, Prof. Dr. Burcu Özsoy gibi örnek isimlerin başarılarının önemine değindi.

Törene; Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç’in yanı sıra çok sayıda iş insanı da katıldı.

Öğretim üyemiz Prof. Dr. Burcu Özsoy’u tebrik ediyoruz.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ