03 May 2024

İTÜ’de Robot Olimpiyatları Heyecanı

İTÜKON tarafından düzenlenen 16. Robot Olimpiyatları 2-4 Mayıs 2024 tarihleri arasında İTÜ Ayazağa Yerleşkesi SDKM’de gerçekleştirildi.

İstanbul Teknik Üniversitesi Kontrol ve Otomasyon Kulübü (İTÜKON) tarafından düzenlenen 16. Robot Olimpiyatları (İTÜRO), 2-4 Mayıs 2024 tarihleri arasında İTÜ Ayazağa Yerleşkesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Programın açılışına katılan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Deniz, Robot Olimpiyatları’nın en önemli yanlarından birinin, farklı bilimsel disiplinlerin ortak hareket etmesine imkân sağlaması olduğunu vurguladığı konuşmasında, İTÜ’lü öğrenci kulüplerinin düzenlediği böylesi büyük ölçekli etkinliklerin, üniversite için bir gurur kaynağı olduğunu dile getirdi.

Üç gün boyunca devam eden etkinlikte; katılımcıların geliştirdikleri robotlarla yedi ayrı kategoride gerçekleştirdiği yarışmaların yanı sıra, robotik bilimi üzerine panel, sergi ve atölye çalışmaları da yer aldı.