25 Nis 2024

Öğretim Üyemize TÜSEB Desteği

İTÜ Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğretm üyesi Prof. Dr. Gizem Dinler Doğanay’ın kanser tedavisine yönelik bilimsel projesi, TÜSEB 2023-C3-KANSER proje çağrısı kapsamında desteklenmeye layık görüldü.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğretim üyemiz Prof. Dr. Gizem Dinler Doğanay tarafından geliştirilen proje, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) tarafından açılan “2023-C3-KANSER” proje çağrısı kapsamında desteklenmeye layık görüldü.

Prof. Dr. Dinler Doğanay’ın TÜSEB destekli projesi, C-Raf bağımlı kanserlerde, özellikle hedeflenemeyen RAS mutant tiplerde birincil ya da kombinatif tedavi imkânı sağlayan ve yeni bulunan bir ilaç molekülü üzerine odaklanan araştırma ve deneyleri içeriyor.

Öğretim üyemizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.