24 Nis 2024

İTÜ’de Hat Sergisi

Hattat Erol Dönmez’in eserlerinin yer aldığı “Kutlu Yolda 40 Yıl: Hüsn-i Hat Sergisi”, 17 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilen bir törenle açıldı. Sergi, 1 Mayıs 2024 tarihine kadar sanatseverleri ağırlamaya devam ediyor.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ev sahipliğinde gerçekleşen “Kutlu Yolda 40 Yıl: Hüsn-i Hat Sergisi” 17 Nisan 2024 tarihinde, İTÜ Rektörlüğü, 250. Yıl Müzesi’nde gerçekleştirilen bir törenle, kapısını ziyaretçilere açtı.

Hat sanatının yaşayan önemli ustalarından biri olan, İTÜ Güzel Sanatlar Bölümü öğretim görevlimiz Hattat Erol Dönmez’in kırkıncı sanat yılında gerçekleştirilen sergi; sanatçının sülüs ve nesih tarzlarında ortaya koyduğu seçkin hat eserlerinden meydana geliyor. Serginin açılış törenine katılan Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu; hat sanatının, içerik ve biçim arasındaki estetik uyumun somut hale geldiği özgün bir sanat dalı olduğunu ifade ettiği konuşmasında şu cümlelere yer verdi:

“Bugün, kendisini ağırlamaktan mutluluk duyduğumuz, usta Hattat Erol Dönmez, Hattat Hamid Aytaç’ın öğrencilerinden Hattat Hüseyin Kutlu’dan sülüs ve nesih alanlarında icazet almıştır. Dönmez, hat sanatının tarihsel devamlılığını sağlayan kültürel silsilenin önemli bir temsilcisidir ve ömrünün kırk yılını bu sanata adamıştır. İTÜ Ailesi olarak, bu kıymetli sergiye ev sahipliği yapmanın mutluluğu içerisindeyiz.” 

Serginin açılış töreni kapsamında; İTÜ Ayazağa Yerleşkesi, Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde Türk müziğinin önemli eserlerinin icra edildiği bir müzik konserine de yer verildi. “Kutlu Yolda 40 Yıl: Hüsn-i Hat Sergisi” 1 Mayıs 2024 tarihine kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ