01 Nis 2024

İTÜ Fizik Mühendisliği Kulübü’nden Yüksek Enerji Fiziği Çalıştayı

İTÜ Fizik Mühendisliği Kulübü’nün düzenlediği Yüksek Enerji Fiziği Çalıştayı 1 Nisan 2024 tarihinde Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. İlgi çekici konu başlıklarında uzman bilim insanları ve öğrenciler bir araya geldi.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Fizik Mühendisliği Kulübü 1 Nisan 2024 günü Ayazağa Yerleşkemizde ileri fizik konularına ilgiyi arttırmayı amaçlayan verimli bir etkinlik düzenledi. Yüksek Enerji Fiziği Çalıştayı, birbirinden ilgi çekici popüler fizik konularında güncel bilgilerin paylaşıldığı oturumlara ev sahipliği yaptı. 

İTÜ Fizik Mühendisliği Kulübü’nün son dört yıldır düzenlendiği çalıştayda masaya yatırılan teorik fizik konuları lisans ve yüksek lisans öğrencilerine teknik uygulamalarıyla birlikte aktarıldı. Çalıştaya katılan konuşmacılar ayrıca öğrencilerin sorularını yanıtladı. 

CERN deneyleri, karanlık madde ve bilimin sınırlarını zorlamak 

Gün boyu süren çalıştayda Prof. Dr. Ayben Karasu CERN’de yapılan Alice Deneyi üzerine ayrıntılı bilgiler paylaştı. Prof. Dr. Mithat Kaya’nın “Maddenin Yapısı ve CERN Deneyleri” ve Prof. Dr. Suat Özkorucuklu’nun “CMS Deneyi Karanlık Madde Araştırmaları” başlıklı sunumları da ilgi çekti. Prof. Dr. Savaş Arapoğlu’nun, “Neden üç boyutlu uzayda yaşıyoruz?” sorusunu yanıtladığı oturumun ardından, Prof. Dr. Gökhan Ünel’in “Türkiye’den Küresel Sahneye: Parçacık Hızlandırıcıları ve Bilimin Sınırlarını Zorlamak” sunumuyla sona erdi. 

Çalıştay kapsamında yüksek enerji fiziği üzerine keşiflerin kronolojisi ve önemli fizikçilerin katkılarının anlatıldığı bir sergi de düzenlendi.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ