29 Mar 2024

İTÜ’den “Sıfır Atık Günü”ne Özel Sergi

İTÜ Sıfır Atık Kulübü “30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü” kapsamında bir sergi düzenledi. Tekstil atıklarından oluşan sanatsal çalışmaların yer aldığı sergi 28 Mart-6 Nisan 2024 tarihleri arasında İTÜ İnşaat Fakültesi giriş katında ziyaretçilerini ağırlıyor.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi, iklim değişikliği ile mücadele ve sürdürülebilirlik alanlarında ortaya koyduğu öncü bilimsel çalışmaların yanı sıra düzenlediği geri dönüşüm ve çevre bilinci gibi konularda duyarlı sanatsal faaliyetlerle de dikkatleri üzerine çekmeyi sürdürüyor.

İTÜ Sıfır Atık Kulübü tarafından düzenlenen “Tekstil Atıklarından Sanata Sergisi” 28 Mart-6 Nisan 2024 tarihleri arasında, İTÜ İnşaat Fakültesi giriş katında, tekstil atıklarının sanatsal bir materyale dönüşümünden doğan ilham verici tabloları, ziyaretçilerin ilgisine sunuyor.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun kararıyla her yıl 30 Mart'ta anılan “Uluslararası Sıfır Atık Günü” dolayısıyla gerçekleştirilen sergide, İTÜ Sıfır Atık Kulübü’nden 20 öğrencinin, sanatçı Deniz Say ile birlikte İTÜ Ayazağa Kampüsü Genç Ofis’te gerçekleştirdiği atölye çalışmasında ortaya çıkan sanatsal çalışmalar yer alıyor.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ