21 Mar 2024

İTÜ’de AEROMET Meteoroloji Zirvesi

İTÜ METAR tarafından düzenlenen “AEROMET Zirvesi” 20 Mart 2024 tarihinde İTÜ Ayazağa Yerleşkesi SDKM’de alanın ilgililerini bir araya getirdi.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi, Meteorolojik Araştırmalar Kulübü (İTÜ METAR) tarafından düzenlenen 2024 AEROMET Zirvesi, 20 Mart 2024 tarihinde İTÜ Ayazağa Yerleşkesi, Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Meteoroloji, havacılık ve sürdürülebilirlik kavramlarını odağına alan zirvede, uzman isimlerin alanın güncel meselelerine dair sunumları yer aldı.

Programın açılışında, meteoroloji biliminin çok disiplinli akademik çalışmalara yatkın bir alan olduğuna dikkat çeken Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu; enerjiden havacılığa, iklimden hava kirliliğine kadar birçok bilimsel gündem maddesiyle kesişimi olan bu akademik sahaya yönelik düzenlenen zirvenin önemini vurgulayarak, konuşmasında şu cümlelere yer verdi:

“Bizleri buluşturan bu zirvenin amacı; meteoroloji alanındaki disiplinlerarası işbirliğini teşvik etmek, iklim ve sürdürülebilirlik konularında farkındalık yaratmak ve yapay zekâ ile teknolojinin gelecekteki potansiyelini göstermektir. Etkinliğimizde, katılımcılar meteoroloji üzerine yapılan çalışmaları daha interaktif bir şekilde tecrübe etme imkânı elde ederken, ilham verici deneyimlerin paylaşılacağı konuşmaları dinleme olanağı bulabilecekler.”

Gün boyu süren etkinlik, hava durumu tahmin ve tespiti, ısı yalıtım sistemleri, sivil havacılık gibi alanlarda faaliyet gösteren öncü şirketlerin alana dair bilgi paylaşımında bulunduğu stantlara yapılan ziyaretlerle sona erdi.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ