20 Mar 2024

Tarımda Yapay Zekâ İçin İTÜ’den İşbirliği

İTÜ, 1773 İTÜ Teknopark ve Agrotech AŞ arasında tarım teknolojileri ve gıda mühendisliği alanlarında yapay zekâ teknolojilerini ön plana çıkaran bir işbirliği protokolü imzalandı.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi, 1773 İTÜ Teknopark ve Agrotech Yüksek Teknoloji ve Yatırım AŞ arasında tarım teknolojileri, gıda mühendisliği ve yapay zekâ gibi alanlarda verimliliği arttırmaya yönelik üçlü bir işbirliği protokolü imzalandı.

Sanayinin nitelikli personel ve güncel bilgiye erişimini sağlamanın yanı sıra, İTÜ’lü öğrenci takımlarına çalışma alanı ve iş imkânı sunulmasına fırsat tanıyan protokol; katma değeri yüksek yenilikçi ürünlerin ileri teknoloji odaklı sürdürülebilir koşullarda verimli üretiminin önünü açıyor.

Üniversitemizin yapay zekâ teknolojilerindeki birikimiyle sektörel pratiği buluşturan, akademik çalışmaların sanayide uygulanabilir somut çıktılarının oluşmasına öncülük eden işbirliği protokolü; tarımsal gıdaların üretiminde yapay zekâ teknolojilerinin etkili ve yaygın kullanımını geliştirmeyi hedefliyor.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ