19 Mar 2024

İTÜ Radyosu’nun 80 Yıla Yaklaşan Yolculuğu

Türkiye’nin ilk üniversite radyosu olma özelliğini taşıyan İTÜ Radyosu’nun sürdürdüğü yayınları, zengin arşivi ve radyo yayıncılığı açısından tarihsel önemi üzerine merak edilenleri, radyomuzun yayın koordinatörü Öğr. Gör. A. Suha Çalkıvik anlattı.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) tarafından ülkemize kazandırılan ilkler arasında dikkat çeken ve 1945’ten günümüze yayınlarına devam eden İTÜ Radyosu, üç farklı kanalından kaliteli içerikleriyle popüler radyo istasyonları arasında bulunuyor. İTÜ Radyosu yayınlarıyla internet üzerinden sadece ülkemize değil dünyanın birçok noktasındaki dinleyicilere de sesleniyor.

İTÜ Radyosu Yayın Koordinatörü Öğr. Gör. A. Suha Çalkıvik, İTÜ Medya ve İletişim Ofisi’nden Cüneyt Altındaş ve Fatih Çünkioğlu’nun sorularını yanıtladı. İTÜ Radyosu’nda uzun yıllardır görevine devam eden Suha Çalkıvik, radyo yayınlarının içeriğini ve dinleyici profilini anlatırken, müzik bilgisine güvenen öğrencileri kendileriyle çalışmaya davet etti. Söyleşide ayrıca geçmişten günümüze radyo yayıncılığı ve edebiyatın dönüşümü gibi konular da gündeme geldi.

İTÜ Radyosu’ndaki seçkin arşiv söyleşi kapsamında kapılarını İTÜ Medya ve İletişim Ofisi’ne açtı. Arşivde devam eden dijitalleştirme çalışmalarını yerinde gösteren Çalkıvik, arşivin tarihi hakkında değerli bilgiler paylaştı.

Söyleşiyi izlemek için tıklayınız.

Söyleşiyi Youtube üzerinden izlemek için tıklayınız.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ