11 Mar 2024

İTÜ’lülere TechXtile Yarışması’nda Üç Ödül Birden

Bu yıl beşinci kez düzenlenen TechXtile Yarışması Ödülleri, 5 Mart 2024 tarihinde Bursa’da düzenlenen bir törenle, sahiplerini buldu. İki ayrı kategoride üç ödüle birden layık görülen İTÜ’lüler, başarılı projeleriyle dikkat çekti.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) ile Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) tarafından düzenlenen TechXtile Start-Up Challenge Ödülleri, 5 Mart 2024 tarihinde Bursa’da düzenlenen bir törenle sahiplerini buldu. İki ayrı kategoride üç ayrı ödüle layık görülen İTÜ’lülerin güncel teknolojik gelişmeler ışığında tekstil alanının gereksinimlerine çözüm üreten projelere dikkat çekti. 

Scale-Up kategorisinde birincilik 

Hayata geçirilmiş olan projelerin, alanında uzman isimlerinden oluşan bir jüri tarafından değerlendirildiği “Scale-Up” kategorisinde, Mimarlık Fakültesi mezunumuz Ahmet Halis Lala ve İşletme Fakültesi öğrencimiz Melih Gazi Küşüm’ün tekstil atıklarını inşaat sektöründe ısı yalıtım malzemesi olarak değerlendirmeye yönelik “Harcy” adlı projesi birincilik ödülüne layık görüldü. 

Pilotlara yönelik iç giysi tasarımı 

Henüz daha fikir aşamasındaki projelere dair sunumların ödüllendirildiği “Level-Up” kategorisinde ikincilik ve üçüncülük ödüllerinin sahibi İstanbul Teknik Üniversitesi oldu. Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi öğretim üyelerimiz Prof. Dr. Emel Önder Karaoğlu, Prof. Dr. Cevza Candan, Doç. Dr. Sena Cimilli Duru’nun, Rafet Sayar ile birlikte geliştirdiği “Pilotlara Yönelik İç Giysi Tasarımı” projesi ikinciliğe layık görüldü. 

Sürdürülebilir ve çevre dostu tekstil projesi 

Level-Up kategorisi üçüncülük ödülünün sahibi ise Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi öğretim üyelerimiz Prof. Dr. Fatma Banu Nergis, Prof. Dr. Cevza Candan ve Tekstil Mühendisliği Bölümü yüksek lisans öğrencimiz Bilge Koyuncu ile Tekstil Mühendisliği doktora mezunumuz Dr. Öğr. Üyesi Nebahat Aral’ın birlikte hazırladığı “Ecoshieldpro” oldu. Ödüllü proje, tekstil sektörünün ekoloji ile uyumlu gelişimine katkı sağlamayı hedefliyor. 

Akademisyenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ