08 Mar 2024

Proje Takımımıza ABD’den Altın Madalya

İTÜ GALEN Takımı, moleküler biyoloji alanında hazırladığı projeyle, GOGEC 2024’te “Altın Madalya” ve “En Değerli Proje Ödülü” almaya hak kazandı.

İstanbul Teknik Üniversitesi, “Küresel Etki Yılı” ilan ettiği 2024’te, proje takımlarının kazandığı uluslararası başarılarla dikkat çekmeye devam ediyor. Moleküler biyoloji ve genetik bilimi alanında faaliyet gösteren İTÜ GALEN Takımı, Amerika Birleşik Devletleri merkezli Rice Üniversitesi’nin düzenlediği Küresel Açık Genetik Mühendisliği Yarışması’nda (GOGEC 2024) “Altın Madalya” ve “En Değerli Proje Ödülü”ne layık görüldü.

Sentetik biyoloji alanında uluslararası çapta gerçekleştirilen ve çevrimiçi düzenlenen yarışmada altın madalya kazanan ilk Türk takımı olan İTÜ GALEN tarafından geliştirilen ödüllü proje, “Alzheimer Hastalığının Erken Teşhisi” başlığını taşıyor.

Proje takımımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.