08 Mar 2024

55. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Yarışması İTÜ’de

TÜBİTAK’ın bu yıl 55.’sini düzenlediği 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri İstanbul Avrupa Bölge Yarışması proje sergileri ve değerlendirmeleri 4-7 Mart tarihlerinde İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), bilimin toplumda benimsenmesi için katkı sağlayan önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri İstanbul Avrupa Bölge Yarışmaları Ayazağa Yerleşkesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde (SDKM) genç araştırmacıları bir araya getirdi.

Biyoloji, Coğrafya, Değerler Eğitimi, Fizik, Kimya, Matematik, Psikoloji, Sosyoloji, Tarih, Teknolojik Tasarım, Türkçe ve Yazılım alanlarında birbirinden ilginç ve özgün 90’a yakın proje sergilendi ve yarıştı. Projeler bir jüri tarafından sunum, posterler, stant düzeni gibi ölçütlere göre değerlendirildi.

Ödül kazanan projeler 7 Mart günü tüm proje takımları ve danışman öğretmenlerinin katıldığı bir törende açıklandı. Tören, bütün bölgelerle eşzamanlı gerçekleştirildi. Katılımcı öğrenciler ve danışman öğretmenleri sonuçların açıklanmasını heyecanla takip etti.

Ödül törenine Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Lütfiye Durak Ata, 2204 Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Avrupa Bölge Koordinatörü ve Uçak Mühendisliği Bölümü öğretim üyemiz Prof. Dr. Hülya Cebeci, İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Murat Mücahit Yentür ve bölgenin ilçe milli eğitim müdürleri katıldı.

12 alanda 17 projeye birincilik

Kazanan isimlerin açıklanmasından önce TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ın öğrencilere mesajı okundu. Prof. Dr. Mandal mesajında, bu yarışmada verilen ödüllerin amaç değil, öğrencileri bilimsel çalışma yapmaya motive eden bir araç olduğuna dikkat çekerek her bir projenin çok değerli olduğuna vurgu yaptı.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Lütfiye Durak Ata, “Sizleri ülkemizde bilim ve tekniğe öncülük eden İTÜ’nün aday öğrencileri olarak görüyorum” diyerek selamladığı öğrencilere hayatları boyunca çalışkanlıktan ödün vermemelerini ve çalışmalarına devam ederken sonuçlarının yalnızca ülkemizde değil dünyada oluşturacağı etkileri de dikkate almalarını önerdi.

Yarışma kapsamında 12 alanda 17 proje birinciliğe değer görüldü. Birinci olan öğrencilere ödüllerini İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Murat Mücahit Yentür takdim etti. İkinci olan projelerin yürütücüleri olan lise öğrencileri ödüllerini Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Lütfiye Durak Ata’nın elinden aldı. Üçüncü olan proje takımlarına ödülleri öğretim üyemiz Prof. Dr. Hülya Cebeci tarafından verildi. Ödül töreni toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Başarılı bulunan projeler Ankara’daki finalde yarışacak. Tüm yarışmacı öğrencileri kutluyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ