06 Mar 2024

İTÜ’de İnovasyon Zirvesi

İTÜ Ayazağa Kampüsü’nde “Dış Yatırımcı Neye Bakar” konu başlığı ile gerçekleşen İnovasyon Zirvesi, akademisyen ve öğrencileri yatırımcılarla bir araya getirdi.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), “Küresel Etki Yılı” ilan ettiği 2024’te, vizyoner buluşmalara ev sahipliği yapmayı sürdürüyor. Ayazağa Kampüsü’nde 29 Şubat 2024 tarihinde İTÜ İnovasyon Kulübü tarafından gerçekleştirilen Finans ve İnovasyon Zirvesi, birçok finans kuruluşunun katılımıyla gerçekleşti. Teknoloji firmasının CEO’ları ve kurucularının birer konuşmayla katıldığı zirve, “Dış Yatırımcı Neye Bakar” konu başlığı altında işlendi.

Girişimci ruhun teşvik edilmesi

Programın kapanış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Koyuncu, çözüm odaklı düşünen ve geleceğin Türkiye’sinin teknolojik altyapısını tasarlayan öğrencilerimizin girişimci ruhunun teşvik edildiğine vurgu yaparken sözlerine şunu ekledi: “Öğrencilerimizin, buluş ve teknolojilerini; ürün veya hizmete dönüştürerek küresel çapta başarılar elde etme yolunda, farklı sektörlerle iletişim kurmasına imkân tanımanın gereğine inanıyoruz.”

Bu sene ilki gerçekleştirilen Finans ve İnovasyon Zirvesi’nde; “finansal teknojiler”, “fikrini hayata geçirmek”, “başlamak için bir adım” ve “verimliliği arttırmak” gibi önemli temalar ele alındı. Özellikle yeni ve parlak girişimlere finansal kaynak sağlamak adına neler yapılabileceğine ilişkin konular ele alındı.


İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ