04 Mar 2024

Kuruluşunun 49. Yılında İTÜ TMDK

3 Mart 2024 tarihinde İTÜ TMDK 49. Yıldönümü Buluşması, İTÜ Maçka Yerleşkesi, Mustafa Kemal Amfisi’nde Türk müziğinin seçkin örneklerini müzikseverlerin ilgisine sundu.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

“İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı’nın 49. Yıldönümü Buluşması” 3 Mart 2024 tarihinde İTÜ Maçka Yerleşkesi, Mustafa Kemal Amfisi’nde müzikseverleri bir araya getirdi. Konservatuarımızın yarım asra yaklaşan tarihine ışık tutan görüntülerin yer aldığı video gösterimiyle başlayan programda, Türk müziğinin zengin kültürel mirasının önde gelen eserleri dinleyiciyle buluşturuldu.

Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu, yoğun bir katılıma sahne olan programın açılışında yaptığı konuşmada, İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarı’nın alanında ortaya koyduğu ulusal ve uluslararası başarıları vurgulayarak, ülkemizin kültür ve sanat dünyasına yaptığı katkıları ifade eden şu cümlelere yer verdi:

“Konservatuarımız 49 yıldır yetiştirdiği çok önemli değerlerle; TRT, Cumhurbaşkanlığı Koroları, sanat toplulukları ve orkestraları başta olmak üzere ülkemizin müzik, kültür, sanat ve müzik eğitimi alanında önemli katkılar sunmayı sürdürüyor. Yüzlerce yıllık bir müzik kültürünü yaşatmayı ve geleceğe taşımayı görev edinmiş olan konservatuarımız, ortaokuldan lisansüstü eğitime kadar uzanan öğrenim devamlılığı imkânıyla alanında değerli sanatçılar ve müzisyenler yetiştiriyor.”

İTÜ TMDK bünyesinde faaliyet gösteren Sahne Sanatları Lisesi öğrencilerinin, Refik Talat Alpman’ın “Mahur Saz Semaisi” adlı eserini icra ettikleri bir müzik dinletisiyle başlayan programda, Dr. Öğr. Üyesi Neşe Yeşim Altınel Çoban’ın şefliğinde Klasik Türk Müziği Koromuz ve Doç. Oğuzhan Balcı yönetiminde İTÜ Çok Sesli Korosu sahnede yerini aldı.

Ardından, Prof. Cihan Terzi şefliğinde Anadolu’nun yerel kaynakları ve kendine özgü zengin mirasından eserleri, halk oyunları eşliğinde dinleyiciyle buluşturan İTÜ Türk Halk Müziği Korosu, müzikseverlere unutulmaz anlar yaşattı.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ