29 Şub 2024

İTÜ’de “Makinistanbul” Zirvesi

İTÜ EPGİK tarafından, 26-27 Şubat 2024 tarihleri arasında düzenlenen Makinistanbul, Gümüşsuyu Prof. Dr. Necmettin Erbakan Yerleşkesi’nde otomotivden savunma sanayisine birçok sektörün öncü şirketleriyle mühendislik öğrencilerini buluşturdu.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), teorik eğitim ile sektörel tecrübeyi buluşturan, üniversite-sanayi işbirliğine imkân sağlayan etkinlikler düzenlemeye devam ediyor. İTÜ Endüstriyel Proje Geliştirme ve İşbirliği Kulübü tarafından düzenlenen ve mühendis adaylarıyla şirket temsilcilerini bir araya getiren “Makinistanbul” 26-27 Şubat 2024 tarihlerinde, İTÜ Gümüşsuyu Prof. Dr. Necmettin Erbakan Yerleşkesi’nde bu yıl 19. kez kapılarını ziyaretçilere açtı.

Makine mühendisliği öğrencilerinin ilgi duydukları alanlarda öncü faaliyetler yürüten firmalardan gelen temsilcilerin deneyim ve düşüncelerini dinleme fırsatı bulduğu programda, otomotiv ve savunma sanayisi alanlarında güncel bilgilerin ve aktüel koşulların dinleyiciyle paylaşıldığı iki panel yer aldı.

İki gün boyunca ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği program kapsamında; mühendis adaylarının iş görüşmesi sürecini deneyimleyebileceği mülakat simülasyonları, öğrencilerin mühendislik yeteneklerini geliştirmesine fırsat tanıyan vaka analizi etkinlikleri ve sertifikalı eğitimler gerçekleştirildi. Ayrıca programda “Geleceği Tasarlamak” ve “Üretimde Dijital Çağ ve Sürdürülebilirlik” başlıklı seminerlere yer verildi.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ