21 Şub 2024

İTÜ’de “Sürdürülebilir Mobilitenin Geleceği Paneli”

21 Şubat 2024 tarihinde düzenlenen “Sürdürülebilir Mobilitenin Geleceği Paneli ve Elektrikli Araçlar Ekosistemi” Programı, İTÜ Ayazağa Yerleşkesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde uzman isimlerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) tarafından düzenlenen ve akıllı teknolojilerin sunduğu mobil imkânlar ile uyumlu elektrikli araçlar ekosisteminin geleceğine odaklanan “Sürdürülebilir Mobilitenin Geleceği Paneli ve Elektrikli Araçlar Ekosistemi” Programı, 21 Şubat 2024 tarihinde İTÜ Ayazağa Yerleşkesi, Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde alanın yetkin isimlerini bir araya getirdi.

Zararlı emisyon üretmeyen, sürdürülebilir ve çevre dostu elektrikli araç teknolojilerinin gelişimi için gerekli olan unsurların mercek altına alındığı programın açılışına katılan Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu; İTÜ’nün sürdürülebilirlik ve otonom teknolojiler alanlarındaki vizyoner faaliyetlerini vurguladığı konuşmasında şu cümlelere yer verdi:

“Biz İTÜ olarak; teknolojinin, dijitalleşmenin, inovasyonun ve sürdürülebilirliğin ancak küresel düzeyde etkiye sahip çalışmalarla yolumuzu açabileceğini ve geleceğimizi şekillendirebileceğini düşünüyoruz. Sürdürülebilir mobilitenin gelişmesi ve elektrikli araç ekosisteminde lider bir rol üstlenmek adına, Türkiye’de bir ilk olan İleri Araç Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezimizin öncü çalışmaları ve gençlerimizin değerli fikirleriyle yola çıkan katma değeri yüksek işlere imza atacağız.”

Gün boyu devam eden etkinlikte, elektrikli araç teknolojilerinin yaygınlaşmasının önemine dair görüşlerin paylaşıldığı panel sunumlarının ardından, otomotiv sektörünün öncü firmalarına ait stantlarda katılımcılarla güncel teknolojilere dair paylaşımlar yapıldı. Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nin önünde sergilenen elektrikli ve otonom araçlar ise ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ