15 Şub 2024

İTÜ Autobee’den RoboBoat Yarışması’nda Dünya Birinciliği

İTÜ Autobee Takımı 5-11 Şubat 2024 tarihlerinde Florida’da düzenlenen RoboBoat Yarışması’nda, otonom robotik tekneleriyle sergiledikleri başarılı performansla dünya şampiyonu oldu.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İTÜ’lü proje takımları, uluslararası yarışmalarda kazandıkları küresel başarılarla gündeme gelmeye devam ediyor. Hava, kara ve deniz sahalarında kullanılmak üzere otomatik robotik sistemler geliştirmeye odaklanan İTÜ Autobee Takımı, 6 ülkeden 16 takımın katıldığı ABD merkezli RoboBoat 2024 Yarışması’nda dünya birinciliği ödülünün sahibi oldu.

Florida’da 5-11 Şubat 2024 tarihlerinde düzenlenen yarışa tasarlamış oldukları otonom robotik tekneyle katılan İTÜ Autobee Takımı, denizcilik endüstrisinin karşı karşıya olduğu gerçek dünyadaki zorluklardan ilhamla tasarlanan görevlerde rakiplerini geride bırakarak şampiyonluk kupasını almaya hak kazandı. Ödül kazanan öğrencilerimizi tebrik eden Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu, İTÜ’nün teorik eğitim kadar pratik uygulamalarla da öğrencilerin eğitim hayatını desteklediğini dile getirerek, proje takımımızın başarısından duyduğu mutluluğu şu cümlelerle ifade etti:

“İTÜ olarak, öğrencilerimizi kampüse adım attıkları ilk andan itibaren desteklemeye gayret ediyoruz. Öğrencilerimiz, kendilerini geliştirmek ve geleceğin teknolojilerini tasarlamak için gösterdikleri her çabada İTÜ’nün bir şekilde desteğini görüyorlar. Öncü ve inovatif buluşların ortaya çıktığı bu ekosistem içinde öğrencilerimiz dünya çapında başarılara da imza atıyorlar. Bu başarıyı proje takımımızın, kendi alanında yarattığı küresel etkinin önemli bir örneği olarak görüyor; İTÜ Autobee Takımımızı, bu uluslararası yarışmada bize yaşattığı gururdan dolayı kutluyorum.”

Takımımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

 

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ