14 Şub 2024

İTÜ'de Batarya Teknolojileri Çalıştayı

14 Şubat 2024 tarihinde düzenlenen “Batarya Teknolojileri Çalıştayı” İTÜ Ayazağa Yerleşkesi, Süleyman Demirel Kültür Merkezi Senato Salonu’nda uzman akademisyenlerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), geleceğin teknolojilerini şekillendirecek stratejiler üretmeyi hedefleyen vizyoner akademik etkinlikler düzenlemeye devam ediyor. 14 Şubat 2024 tarihinde gerçekleştirilen “Batarya Teknolojileri Çalıştayı” İTÜ Ayazağa Yerleşkesi, Süleyman Demirel Kültür Merkezi Senato Salonu’nda uzman akademisyenleri bir araya getirdi.

Batarya üretim ve geri dönüşüm süreçlerinin yanı sıra batarya güvenliği, sürdürülebilir ve doğaya duyarlı enerji sistemleri gibi konulara odaklanan programın açılış oturumunda Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu, enerji depolama araçlarının dijital imkânların ve teknolojik aygıtların hızla geliştiği günümüz dünyasında kazandığı önemi vurgulayarak katılımcılara şu sözlerle seslendi: 

“İlklerin yuvası olmak; teknolojiyi yakından takip etmekle ve yarınları inşa edecek stratejileri ortaya koyacak akademik toplantılar tasarlamakla mümkündür. Bugün, bu çalıştayda bizleri bir araya getiren temel motivasyon da biraz bu aslında. Batarya teknolojileri alanında en verimli ve çevreci üretimlerin nasıl yapılacağı konularının sıklıkla dile getirildiği günümüz dünyasında, akademik ve teorik fikir paylaşımlarının yapılacağı bu çalıştayın, alanında öncü bir rol üstleneceğine inanıyorum.”

Batarya teknolojilerinin beraberinde getirdiği güncel fırsatlar ve riskler hakkında düşünce paylaşımlarının yapıldığı etkinlikte, ayrıca İTÜ bünyesinde alana dair gerçekleştirilen güncel bilimsel faaliyetlere ve akademik yayınların dökümüne odaklanan sunumlara yer verildi.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ