26 Oca 2024

Mezunumuza ETH Zürih Madalyası

Kimya Mühendisliği Bölümü mezunumuz Dr. Uğur Bozüyük, alanında ses getiren doktora teziyle ETH Zürih Madalyası’na layık görüldü.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya-Metalurji Fakültesi, Kimya Mühendisliği Bölümü mezunumuz Dr. Uğur Bozüyük, 2023 yılında tamamladığı “Magnetic Surface Microrollers for Endovascular Navigation” başlıklı doktora tezi ile İsviçre’nin önde gelen yükseköğretim kurumu Zürih Federal Teknoloji Enstitüsü (ETH Zürich) tarafından alanlarında ses getiren nitelikli tez çalışmalarına verilen “ETH Zürih Madalyası”na layık görüldü.

Dr. Bozüyük’ün Max Planck Akıllı Sistemler Enstitüsü’nde Zürih Federal Teknoloji Enstitüsü işbirliğiyle hazırladığı ödüllü doktora tezi, manyetik bir mikrorobotik sistemin (manyetik yüzey mikro silindirleri) geliştirilmesine ve kan damarlarında gezinme potansiyellerine odaklanıyor. 

Mezunumuzu tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

ETH Zürih hakkında 

Zürih Federal Teknoloji Enstitüsü, 1855’te İsviçre’de kurulan ve doğa bilimleri, mühendislik bilimleri, mimarlık, matematik gibi alanlarda uluslararası standartlarda eğitim veren bir üniversitedir. Kuruluşundan bugüne aralarında Albert Einstein’ın da bulunduğu 21 Nobel Ödülü sahibi bilim insanı ETH Zürih’te eğitim almış, ders vermiş veya araştırma yapmıştır.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ