19 Oca 2024

Mimoza Dergisinden İTÜ’nün 250. Yılına Özel “Hatıra Sayısı”

İTÜ Bilim, Mühendislik ve Teknolojide Kadın Araştırmaları ve Uygulama Merkezi tarafından çıkarılan Mimoza dergisi, “İTÜ 250. Yıl Hatıra Sayısı” yayımlandı.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Bilim, Mühendislik ve Teknolojide Kadın Araştırmaları ve Uygulama Merkezi (İTÜ BMT-KAUM) tarafından yayımlanan Mimoza dergisi, Ocak 2024 tarihli 8. sayısında İTÜ’nün iki buçuk asırlık geçmişine, Türkiye’nin imarında ve bilim tarihinin gelişiminde İTÜ’lü kadın mühendis ve mimarların rolüne odaklanan “250. Yıl Hatıra Sayısı” ile çıktı.

Derginin sunuş bölümünde, Mimoza okuyucularına seslenen Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu, İTÜ’nün tarihsel misyon ve sorumluluğunun altını çizerek şu cümlelere yer verdi: “İTÜ’lü kadın mühendislerin; fen, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarında yaptıkları çalışmalar İTÜ Ailesi’nin gurur kaynağıdır. Altan Edige ve Sabiha Gürayman gibi ilk kadın mühendisler İTÜ’den mezun olarak memleket hizmetinde yer almışlardı. Aynı zamanda özellikle teknik alanda İTÜ mezunu ülkemizin ilk kadın profesörleri birçok alanda yaptıkları akademik çalışmalarla öncü rol üstlenmişlerdir. Geçmişteki başarılarının yanında, İTÜ kadın mühendisleriyle de bugün dünyanın en iyileri arasındadır. Üstelik, İTÜ’de öğretim üyelerimizin yarıya yakını kadınlardan oluşmaktadır. Ve bu oranla da üniversitemiz dünyada lider üniversiteler arasında yer almaktadır."

İTÜ Yayınevi bünyesinde açık erişimli olarak okurla buluşan derginin, “250. Yıl Hatıra Sayısı”, Türkiye’nin ilk kadın mimarları, Yüksek Mühendis Mektebi mezunu ilk kadın mühendisler ve İTÜ 250. Yıl Külliyatı gibi konulara odaklanıyor.

Mimoza dergisinin “250. Yıl Hatıra Sayısı”nı okumak için tıklayınız.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ