18 Oca 2024

İTÜ’de Yapay Zekâ Çalıştayı

16 Ocak 2024 tarihinde düzenlenen “Yapay Zekâ Çalıştayı” eğitim sahasında yapay zekânın sağladığı imkânları konuşmak üzere İTÜ Gümüşsuyu Prof. Dr. Necmettin Erbakan Yerleşkesi, Dr. Üzeyir Garih Senato Salonu’nda uzmanları bir araya getirdi.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından düzenlenen ve yapay zekâ teknolojilerinin yükseköğretimde eğitim ve araştırma faaliyetleri üzerindeki etkisine odaklanan “Yapay Zekâ Çalıştayı” 16 Ocak 2024 tarihinde İTÜ Gümüşsuyu Prof. Dr. Necmettin Erbakan Yerleşkesi, Dr. Üzeyir Garih Senato Salonu’nda uzman akademisyenleri bir araya getirdi.

İTÜ’nün bilim ve mühendislik alanlarındaki öncü kimliğini, yapay zekâ alanında da sürdürme stratejisine yönelik fikir paylaşımlarının ve değerlendirmelerin yer aldığı çalıştayın açılışında İTÜ’nün bu alandaki vizyoner faaliyetlerini vurgulayan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Lütfiye Durak Ata, konuşmasında bilim ve tekniğin her alanında gerçekleşen süratli değişimde yapay zekânın üstlendiği güncel rolün altını çizdi.

Gün boyu devam eden oturumlarda yakın gelecekte yükseköğretim alanında tüm dünyanın benzer bilgi birikime sahip olacağı ve yapay zekâ araçlarıyla entegre biçimde hareket eden üniversitelerin ise fark yaratacağı ve öncü rol üstleneceğinin önemine işaret edildi. Panelde öğrencilerin fikir ve görüşlerine yer verilirken aynı zamanda panelistlerin alanında yetkin sunumlarıyla, yapay zekânın yükseköğretimde sunduğu fırsatların yanı sıra içerdiği risklerin, güncel verilere dayanan istatistikler ışığında ele alındığı bildiriler yer aldı.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ