29 Ara 2023

İTÜ 2023 Yıl Sonu Toplantısı

28 Aralık 2023 günü İTÜ Ayazağa Yerleşkesi, SDKM’de gerçekleştirilen Yıl Sonu Toplantısı’nda, kuruluşunun 250. Yılında İTÜ’nün ortaya koyduğu akademik ve kurumsal başarılar değerlendirildi. Yoğun bir katılımla düzenlenen etkinlikte İTÜ için 2024, “Küresel Etki Yılı” ilan edildi.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi’nin akademik başarıları ve kurumsal kazanımlarını odağına alan yıllık bir değerlendirme etkinliği olan geleneksel Yıl Sonu Toplantısı, 28 Aralık 2023 tarihinde İTÜ Ayazağa Yerleşkesi, Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

“İTÜ’lü olma kültürü, hepimizi buluşturan bir ortak paydadır.”

İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuvarı (TMDK) tarafından gerçekleştirilen müzik dinletisinin ardından, 2023 yılında yapılan etkinlik ve faaliyetleri kapsamlı bir sunumla anlatan Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu; 2023’ün özellikle eğitim, araştırma, derecelendirme ve sürdürülebilirlik faaliyetlerine odaklanılan bir yıl olduğunu, bunun yanında İTÜ’nün 250. Yıl Etkinlikleri ile dolu dolu geçen bir yıl olduğunu sözlerine ekledi.

Rektörümüz Prof. Dr. Koyuncu, 2023 yılının üniversitemizin kuruluşunun 250. yıldönümü olması vurgu yaparak konuşmasında şu cümlelere yer verdi: “Her birimizin hayatında önemli bir yerde duruyor, hatıralarında büyük yer kaplıyor İTÜ… Kimimiz, daha on altı - on yedi yaşındayken bu okulun kapısından girip aileye dahil oldu, kimimiz ise lisans veya lisansüstü eğitimden sonra aileye katıldı, fakat sonra bir daha kopamadı… Ama en önemlisi, bütün bu kişisel anıların içinde herkes için, tüm İTÜ’lüler için ortak değerlerin olduğu bir payda var, her birimizin bambaşka öyküleri olsa bile; bir araya geldiğimiz, buluştuğumuz, ortaklaştığımız kültür ‘İTÜ’lü olma’ kültürüdür.”

2024: Küresel Etki Yılı…

2024’ü İTÜ için “Küresel Etki Yılı” ilan eden Rektörümüz Prof. Dr. Koyuncu, yeni yılın huzur ve başarıyla geçmesini dileyerek konuşmasına son verdi. İTÜ KKTC Yönetim Kurulu başkan ve üyelerinin yanı sıra, yıl içinde ortaya koydukları araştırma ve başarılarla bilim camiasında ses getiren İTÜ’lü akademisyenlere, İTÜ’nün kurumsal başarısına katkı sağlayan koordinatörlük, ofis ve komisyonlara teşekkür plaketleri verildi.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ