22 Ara 2023

İTÜ’ye QS Stars’tan Beş Yıldız

İTÜ, yükseköğretim derecelendirme sistemi QS Stars tarafından gerçekleştirilen akademik performans ölçümleri sonucunda “beş yıldız” alarak, yüksek kurumsal standardını ve eğitim kalitesini bir kez daha tescilledi.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

QS Dünya Üniversite Sıralaması’nın bağımsız derleyicisi olan QS Yükseköğretim Analizi Birimi (QS Intelligence Unit) tarafından işletilen QS Stars derecelendirme sistemi; öğretme, istihdam edilebilirlik, uluslararasılaşma, araştırma, tesisler, çevresel etki gibi kategorileri odağına alan bir araştırma sonucunda, İTÜ’nün dünya standartlarına uygun bir akademik eğitim kurumu olduğunu açıkladı.

Üniversitelerin, uluslararası standartlara göre değerlendirildiği QS Stars derecelendirme sistemi tarafından gerçekleştirilen performans ölçümlerinin değerlendirilmesi sonucunda İstanbul Teknik Üniversitesi, kuruluşunun 250. yılında bir kez daha akademik yetkinliğini, kurumsal kalitesini ve yüksek standartlarını tescilleyerek “beş yıldız” almaya hak kazandı.

QS Stars hakkında

Eğitim alanlarındaki temel niteliklerin kalitesini belirleyen 14 farklı kategoriye dayanarak üniversitelerin dünya genelinde değerlendirildiği QS Stars, hem temel kurumsal standartları hem de kurumların uzmanlık alanlarındaki yetkinliklerini araştırarak performans ölçümleri yapan küresel ölçekte saygınlığa sahip bir araştırma ve derecelendirme sistemidir.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ