22 Ara 2023

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı İTÜ’de

İTÜ Ayazağa Yerleşkesi, SDKM’de gerçekleştirilen “Türkiye Yüzyılı’nda Enerji Politikaları” başlıklı konferansta konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dr. Alparslan Bayraktar, 22 Aralık 2023 tarihinde İTÜ’lülerle bir araya geldi.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi, Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde 22 Aralık 2023 tarihinde düzenlenen “Türkiye Yüzyılı’nda Enerji Politikaları” başlıklı konferansta konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dr. Alparslan Bayraktar, İTÜ’lü öğrenci ve akademisyenlerle buluşarak deneyimlerini ve enerji alanına dair öngörülerini paylaştı.

“İTÜ dünün, bugünün ve yarının üniversitesidir” 

Konferansın açılışında İstanbul Teknik Üniversitesi’nin iki buçuk asırlık köklü kurumsal tarihine, entelektüel hafızasına ve sahip olduğu vizyoner araştırma kültürüne dikkat çeken Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu, konuşmasında şu cümlelere yer verdi:

“2023 yılı boyunca, Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlarken, bizler de İstanbul Teknik Üniversitesi olarak 250. yaşımıza girmenin mutluluğunu ve coşkusunu yaşadık.  İTÜ’nün köklü tarihini yeni nesillere aktarabilmek adına İTÜ 250. Yıl Belgeseller Serisini hazırladık, İTÜ Müzesi’ni kurduk ve İTÜ 250. Yıl Külliyatını yayına hazırladık… Üç yıla yayılan 250. Yıl Etkinliklerimiz süresince vurgulamak istediğimiz en önemli şey; İTÜ’nün köklü geçmişi ve mirası olduğu kadar, aslında İTÜ’lü olmanın kıymetini, “İTÜ Ailesi”nin ne demek olduğunu ön plana çıkarmaktır.” 

“Türkiye Yüzyılı’nda enerji politikaları”

Konuşmasında Türkiye’nin yeni yüzyılında, enerji alanında küresel bir vizyonu benimsemesi gerekliliğine vurgu yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dr. Alparslan Bayraktar, bu alanda atılacak doğru adımların, Türkiye’nin teknik birikimine katacağı değeri vurgulayarak, doğal kaynakların tespit edilmesi kadar, sürdürülebilir ve etkili şekilde kullanılmasının önemine de dikkat çekti:

“Türkiye’nin yerli ve yenilenebilir kaynaklarını kullanması etkili şekilde gerekiyor. Güneşten rüzgâra; rüzgârdan hidrolik kaynaklara, jeotermale ve biyoenerjiye kadar bütün alanlarda kaynaklarımızı çevreyle uyumlu şekilde ekonomiye kazandırmalıyız. Ülkemizin önündeki otuz yıllık sürecin sonunda, başka bir deyişle İTÜ’nün 280. yılında, enerjide ve madenlerde, kaynaklarda ve teknolojide net ihracatçı olan bir Türkiye hedeflemeliyiz.”

 

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ