20 Ara 2023

İTÜ 250. Yıl Korosu Azerbaycan’da

İstanbul Teknik Üniversitesi 250. Yıl Türk Müziği Korosu’nun, 18 Aralık 2023 tarihinde Azerbaycan Teknik Üniversitesi’nde verdiği konser dinleyicilere unutulmaz bir akşam yaşattı.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), 250. Yıl Etkinlikleri kapsamında kültür ve sanat alanında kalıcı izler bırakacak faaliyetlerine devam ediyor. Doç. Dr. Hatice Doğan Sevinç şefliğinde akademik ve idari çalışanların katılımıyla kurulan İTÜ 250. Yıl Türk Müziği Korosu, uzun süredir titizlikle hazırlandığı “Geçmişten Geleceğe 250 Yıllık Yolculuk Konseri”yle bu sefer de Azerbaycan’da sahne aldı. 18 Aralık 2023 akşamı Azerbaycan Teknik Üniversitesi’nde verilen konser, kalabalık bir dinleyici kitlesi tarafından ilgiyle izlendi.

Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu, 250. Yıl Etkinliklerinin önemli bir parçası olan İTÜ 250. Yıl Korosu’nun çalışmalarını neredeyse bir buçuk yıldır sürdürdüğünü hatırlatarak konsere gösterilen ilgi için teşekkür etti. Bununla birlikte, Azerbaycan Teknik Üniversitesi’nde gerçekleştirilen konserin; İTÜ’nün 250. yılını ve Cumhuriyetimizin 100. yaşını kutlamak amacıyla olduğu kadar, aynı zamanda Azerbaycan’ın “Ulu Önder”i Haydar Aliyev’in 100. doğum yılı vesilesiyle verildiğini de dile getirdi.

Azerbaycan ile uluslararası düzeyde işbirliklerine vurgu

Prof. Dr. Koyuncu iki ülke arasındaki kardeşlik hukukunun sadece dil ve kültür düzeyinde değil, aynı zamanda ekonomik, ticari ve diplomatik anlamda da olduğuna dikkat çekerken, Azerbaycan’ın önemli lideri Haydar Aliyev’in doğumunun yüzüncü yılı dolayısıyla konuşmasında şu cümlelere verdi: “İstanbul Teknik Üniversitesi olarak zaman içinde Azerbaycan’daki üniversitelerimizle eğitim başta olmak üzere birçok konuda işbirliği ve ortaklık protokolleri imzaladık. İşbirliklerimiz bu anlamıyla her geçen gün artarak ve güçlenerek devam ediyor. İlerleyen dönemlerde de hiç şüphesiz devam edecektir.”

“Bilgide derinleşen ve yeniliklere ilham veren bir üniversite”

Azerbaycan Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vilayet Veliyev konuşmasında, İTÜ’nün 250 yıllık köklü bir geçmişe sahip olduğunu söyleyerek en iyi araştırma ve teknik üniversitelerden biri olduğuna değindi. Ayrıca, İTÜ’nün TÜBİTAK, Avrupa Birliği ve büyük sanayi şirketleri ile ortak gerçekleştirdiği bilimsel araştırmalara ve projelere değinerek, İTÜ’nün teknolojik dönüşüm ve dijitalleşmedeki öncü rolüne vurgu yaptı.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ