19 Ara 2023

Öğretim Üyemizden Uluslararası Kitap

Yazarları arasında Elektrik-Elektronik Fakültesi öğretim üyemiz Prof. Dr. Lale Tükenmez Ergene’nin yer aldığı “Eddy Currents: Theory, Modeling, and Applications” isimli kitap Wiley tarafından yayımlandı.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Fakültesi, Elektrik Mühendisliği Bölümü öğretim üyemiz Prof. Dr. Lale Tükenmez Ergene’nin de yazar kadrosunda bulunduğu, Eddy Currents: Theory, Modeling and Applications başlıklı kitap, Wiley’den Kasım 2023 tarihinde basıldı.

Manyetik alan değişimlerinde iletkenlerin içerisinde oluşan “Girdap Akımı”na dair, elektrik mühendisliği alanında uzman isimlerin teori ve deneylere dayalı çıkarım ve görüşlerini bir araya getiren kitabın yazarları arasında yer alan öğretim üyemizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Prof. Dr. Lale Tükenmez Ergene hakkında

Prof. Dr. Lale Tükenmez Ergene İTÜ Elektrik Mühendisliği programından lisans, yüksek lisans derecelerini aldıktan sonra Rensselaer Polytechnic Institute (RPI, NY, ABD) Elektrik Güç Mühendisliği programında (2003) doktorasını tamamlamıştır. 1999-2003 yılları arasında MAGSOFT Corporation’da (NY, ABD) danışman mühendis olarak çalışmıştır. 2003 yılında bir sene süren post-doktora deneyiminin ardından 2004 yılında RPI’da misafir öğretim üyesi olarak dersler vermiştir. İTÜ’de Öğrenci Dekanlığı görevini de üstlenmiş olan Prof. Dr. Tükenmez Ergene, 2021 yılında The Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) tarafından Senior Member olarak onurlandırılmıştır.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ