17 Ara 2023

Öğretim üyemiz Prof. Dr. İbrahim Akduman’a “Büyük Ödül”

Elektrik-Elektronik Fakültesi öğretim üyemiz Prof. Dr. İbrahim Akduman, tıp alanındaki önemli projesiyle 2023 İlim Yayma Ödülleri’nde “Büyük Ödül”ün sahibi oldu.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İlim Yayma Vakfı ve İlim Yayma Cemiyeti tarafından, eğitime katkı vizyonu doğrultusunda ülkemize yüksek fayda sağlayacak çalışmaları keşfetmek ve teşvik etmek amacıyla verilen 2023 İlim Yayma Ödülleri sahiplerini buldu.

Akademi, bilim, sanat, iş dünyası ve siyaset camiasından çok sayıda önemli ismin katıldığı İlim Yayma Ödülleri Töreni, 16 Aralık günü İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nde Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Elektrik-Elektronik Fakültesi öğretim üyemiz Prof. Dr. İbrahim Akduman, tıp alanındaki önemli projesiyle “Büyük Ödül”e layık görüldü. Prof. Dr. Akduman’a ödülünü Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan takdim etti.

Prof. Dr. İbrahim Akduman hakkında

Prof. Dr. İbrahim Akduman, elektromanyetik teori ve mikrodalga görüntüleme yöntemleri konularında araştırma geliştirme faaliyetleri yürütmektedir. Bu faaliyetlere dayanan yeni teknoloji, tıbbi cihaz araştırma ve geliştirme, uygulama konularında çalışmaktadır.

Prof. Dr. Akduman, meme kanserinin erken teşhisi için mikrodalga tespit ve görüntüleme sistemi, mikrodalgalarla beyin kanamasının erken aşamada tespiti ve sürekli izlenmesi, cerrahi operasyonlar sırasında kanserli ve normal dokuları ayırt edebilmek için mikrodalga bazlı yeni tıbbi cihazların geliştirilmesi için araştırmalar yürütmüş ve cihazlar geliştirmiştir.

Öğretim üyemiz, ayrıca 2020-2023 yılları arasında İTÜ Elektrik-Elektronik Fakültesi dekanlığı görevini üstlenmiştir.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ