15 Ara 2023

İTÜ’de Enerji ve Ortak Geleceğimiz Konferansı

İTÜ Maden Fakültesi tarafından TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin’in katılımıyla düzenlenen “Enerji ve Ortak Geleceğimiz Konferansı”, 14 Aralık 2023 günü İTÜ Maden Fakültesi, İhsan Ketin Konferans Salonu’nda alanın ilgililerini ağırladı.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi tarafından düzenlenen “Enerji ve Ortak Geleceğimiz” Konferansı’na konuk olan Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürü Melih Han Bilgin, enerji kaynaklarının sürdürülebilir şekilde kullanımının önemini dile getirdiği konferansta, İTÜ’lü öğrenci ve öğretim üyeleriyle sektörel deneyimlerini paylaştı.

İTÜ, petrol ve doğalgaz alanında da teknolojik gelişmeleri yakından takip ediyor.”

14 Aralık 2023 tarihinde İTÜ Maden Fakültesi, İhsan Ketin Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğin açılışında dinleyicilere hitap eden Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu, İTÜ’nün Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı ile sıklıkla ortak projeler yürüttüğünü vurguladığı konuşmasında şu cümlelere yer verdi:

“Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı kurumumuzla başarılı lisans öğrencilerimizin yüksek lisansa geçişleriyle beraber sahada deneyim kazanmaları için ‘uzun dönemli staj’ çalışması başlattık. Bir Ar-Ge üniversitesi olarak, öğrencilerimizin doğrudan sahada çalışarak kendi sektörüyle ilgili daha hızlı bir şekilde deneyim kazanmaları en çok önemsediğimiz konulardandır. Bilindiği gibi sürdürülebilirlik meselesine son yıllarda global ölçekte artan büyük bir ilgi var. Bizler de İstanbul Teknik Üniversitesi olarak bu meseleyi derinlemesine ele alıyoruz ve çok önemsiyoruz.”

Enerji verimliliğinin, sürdürülebilir bir gelecek inşa edilmesi açısından önemine dikkat çektiği konuşmasından sonra TPAO Genel Müdürü Bilgin’in, dinleyicilerin sorularını cevaplamasının ardından program sona erdi.

İTÜ ve TPAO arasında protokol

Konferansın ardından, Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu ve TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin’in katılımıyla iki kurum arasında bir eğitim protokolü imzalandı. Protokol kapsamında, Temel Açık Deniz Güvenlik İndüksiyonu ve Acil Durum Eğitimi (BOSIET) ile İleri Açık Deniz Acil Durum Eğitimi (FOET), sertifikalı ve OPIET Akreditasyonlu olarak İTÜ ve 1773 İTÜ Teknopark tarafından, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’na indirimli olarak verilecek.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ