15 Ara 2023

İTÜ Bir Kez Daha Türkiye’nin En Yeşil Kampüsü

İstanbul Teknik Üniversitesi, 2023 UI GreenMetric sıralamasında, “Dünyanın En Sürdürülebilir 46. Kampüsü” oldu. Doğa ile barışık, ekolojik duyarlılığa sahip bir kampüs hayatına ev sahipliği yapan ve Avrupa üniversiteleri arasında 26. sırada yer alan İTÜ Ayazağa Yerleşkesi, altı yıldır olduğu gibi bu yıl da Türkiye’nin en yeşil ve en sürdürülebilir kampüsü seçildi.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi; enerji, su tasarrufu, atık geri dönüşümü ve yeşil alanlara ulaşım gibi başlıklar altında üniversitelerin değerlendirildiği yıllık UI GreenMetric sıralamasında dünyanın en yeşil 46. üniversitesi oldu. Avrupa üniversiteleri arasında 26. sırada yer alan İTÜ, öğrenci, personel ve akademisyenlerine sunduğu çevre dostu yaşam imkânlarıyla Türkiye’nin ve Ortadoğu’nun en yeşil ve sürdürülebilir üniversitesi olarak büyük bir başarıya imza attı.

“Daha sürdürülebilir bir dünya için hep birlikte çalışmalıyız.”

Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkentindeki Abu Dabi Üniversitesi’nde 5 Aralık 2023 tarihinde düzenlenen “2023 UI GreenMetric Dünya Üniversite Sıralaması Sonuçları ve Ödülleri” töreninde İTÜ, “Ortadoğu’nun En Sürdürülebilir Üniversitesi” ödülünün sahibi oldu.

Törene katılan İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu, ödülün kendisine sunulmasının ardından yaptığı konuşmada şu cümlelere yer verdi: “Bu yıl Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yıldönümünü, İstanbul Teknik Üniversitesi’nin ise 250. yılını kutluyoruz. Dolayısıyla 2023 yılında böyle bir ödülü almış olmak bizim için çok değerli… Mühendislik ve mimarlık alanında lider üniversitesi olma yolunda ilerlerken, sürdürülebilirlik hedeflerimizi her yıl yükseltmeye devam ediyoruz.”

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ