11 Ara 2023

İTÜ’de 139. Geleneksel Balık Günü

İTÜ Denizcilik Fakültesi ve İTÜ DEFAMED tarafından düzenlenen 139. Geleneksel Balık Günü, İTÜ Tuzla Yerleşkesi, Ruhi Sarıalp Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi ile İTÜ Denizcilik Fakültesi Mezunları Derneği (İTÜ DEFAMED) işbirliğiyle düzenlenen 139. Geleneksel Balık Günü, 10 Aralık 2023 günü İTÜ Tuzla Yerleşkesi’nde öğrenci, mezun ve öğretim üyelerini buluşturdu. Boru Trampet Kolu öğrencileri tarafından sergilenen bando performansı eşliğinde gerçekleşen geçit töreninin ardından, 27. Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımıyla, yerleşke içinde yer alan Tayfun Günerhan Öğrenci Sosyal Binası’nın açılışı yapıldı.

“Denizcilik eğitimi denildiğinde akla İTÜ Denizcilik Fakültesi gelir.”

Balık Günü kapsamında Ruhi Sarıalp Spor Salonu’nda düzenlenen törende dinleyicilere hitap eden Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu, İTÜ’nün kuruluşunun 250. yılında, aynı zamanda öncü katkılarıyla Türk denizcilik tarihinde iz bırakan İTÜ Denizcilik Fakültesi’nin kuruluşunun 139. yıldönümünü kutluyor olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi: 

“Denizciliğimizin bu köklü kurumu, elbette bugüne kadar çok değerli denizciler yetiştirdi. Sadece yurtta değil, dünyanın da birçok yerinde ülkemizi gururla temsil eden kaptanlar, armatörler, mühendisler, gemi işletmecileri, akademisyenler bu kampüste eğitim aldılar. Bugün ülkemizde denizcilik eğitimi dediğimizde, akla gelen ilk ve en önemli kurum İTÜ Denizcilik Fakültesi’dir.”

1884’ten bu yana, her yıl İTÜ Denizcilik Fakültesi’nin kuruluşunu kutlamak amacıyla düzenlenen Geleneksel Balık Günü etkinlikleri, yerleşke yemekhanesinde verilen özel yemeğinin ardından son buldu.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ