11 Ara 2023

Araştırma Görevlimize ELECO’dan En İyi Makale Ödülü

ELECO 2023 Konferansı kapsamında, İTÜ Elektrik Mühendisliği Bölümü araştırma görevlimiz Osman Can Soygenç, Prof. Dr. Ayten Kuntman En İyi Öğrenci Makalesi Ödülü’nün sahibi oldu.

İstanbul Teknik Üniversitesi, Bursa Uludağ Üniversitesi ve Türkiye Mühendisler Odası ortaklığıyla bu yıl 14. kez düzenlenen “Uluslararası Elektrik ve Elektronik Konferansı (ELECO) 30 Kasım-2 Aralık tarihleri arasında çevrimiçi ortamda gerçekleştirildi.

Konferans kapsamında, ELECO tarafından verilen “en iyi makale ödülleri”nin sahipleri açıklandı. Türkiye’de elektrik mühendisliği alanının gelişmesine sağladığı katkılarla bilinen Prof. Dr. Ayten Kuntman anısına verilen “En İyi Öğrenci Makalesi Ödülü”nün sahibi, İTÜ Elektrik-Elektronik Fakültesi, Elektrik Mühendisliği Bölümü araştırma görevlisi Osman Can Soygenç oldu.

Arş. Gör. Soygenç’in, tez danışmanı ve İTÜ Elektrik-Elektronik Fakültesi, Elektrik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Derya Ahmet Kocabaş danışmanlığında ve doktora tezinden hareketle hazırladıkları ödüllü makale, “Space Harmonics Modelling and Analysis of a 3 Phase Asymmetrical Unevenly Chorded Winding” başlığını taşıyor.

Araştırma görevlimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.