08 Ara 2023

Öğretim Üyemize Türk İmmünoloji Derneği’nden Genç Bilim İnsanı Ödülü

İTÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğretim üyemiz Doç. Dr. Ceren Çıracı Muğan, Türk İmmünoloji Derneği tarafından Prof. Dr. Talal Chatila öncülüğünde verilen “Işıl Berat Barlan Bilim İnsanı” ödülüne değer görüldü.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İTÜ Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğretim üyemiz Doç. Dr. Ceren Çıracı Muğan, Türk İmmünoloji Derneği tarafından Harvard Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Talal Chatila öncülüğünde verilen “Işıl Berat Barlan Bilim İnsanı” ödülüne değer görüldü.

Bilim İnsanı Ödülü, alerji ve immünoloji alanındaki önemli çalışmaları teşvik etmek ve 2015’te hayatını kaybeden dünyaca tanınmış bilim kadını Işıl Berat Barlan’ın anısını yaşatmak için Harvard Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Talal Chatila’nın öncülüğünde Türk İmmünoloji Topluluğu’nun desteğiyle 2016’da hayata geçirilen Işıl Berat Barlan Ödülleri; 2023 yılında Genç Bilim İnsanı Ödülü olmak üzere tek kategoride verildi.

Doç. Dr. Çıracı Muğan’a “Genç Bilim İnsanı” ödülü, Ankara’da 11-13 Kasım tarihlerinde düzenlenen 26. Ulusal İmmünoloji Kongresi’nde takdim edildi.

Doç. Dr. Ceren Çıracı Muğan hakkında

Doç. Dr. Çıracı Muğan, doğal ve edinsel bağışıklık sisteminin düzenlenme mekanizmalarını anlamak üzere, astım ve alerji gibi kronik hastalıklar üzerine araştırmalar yapmaktadır. Birçok ulusal ve uluslararası projede yer alan Çıracı Muğan, İTÜ Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nde moleküler ve hücresel immünoloji üzerine yoğunlaşan doktora ve yüksek lisans öğrencileriyle çalışmalarını sürdürmektedir.

Öğretim üyemizi kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ