05 Ara 2023

“Doğaya Dönüş” ile Eski Maden Sahalarının Rehabilitasyonu

Doğaya Dönüş: Eski Maden Sahalarının Rehabilitasyonu” Etkinliği, 4 Aralık 2023’te İTÜ Maden Fakültesi, İhsan Ketin Konferans Salonu’nda alanın ilgililerini buluşturdu.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi’nin 250. Yılı Etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Doğaya Dönüş: Eski Maden Sahalarının Rehabilitasyonu” Etkinliği, 4 Aralık 2023’te İTÜ Maden Fakültesi, İhsan Ketin Konferans Salonu’nda konunun uzmanlarını gözlem ve görüşlerini ifade etmek üzere bir araya getirdi. 

“İTÜ çevre, iklim ve sürdürülebilirlik alanlarında yol gösterici bir rol üstleniyor.”

4 Aralık Dünya Madenciler Günü kapsamında düzenlenen etkinliğin açılış oturumunda 70 yıl önce 1953’te kurulan İTÜ Maden Fakültesi’nin Türkiye’nin yeraltı ve yerüstü kaynaklarının çıkarılması ve verimli şekilde kullanılmasında üstlendiği öncü rolün altını çizen Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu, konuşmasına şu sözlerle devam etti:

“Güneş ve rüzgâr gibi yenilenebilir doğal kaynakların dışında, üretim ve tüketimde kullanılan doğal kaynakların büyük bölümü madenlerden elde edilmektedir. Fakat maden işletmelerinin çalışmaları sırasında ve sonrasında çevresel, ekolojik, ekonomik ve estetik yönden olumsuz etkiler sebebiyle toplum nezdinde bir önyargı oluşmaktadır. İstanbul Teknik Üniversitesi olarak, sektörün nitelikli, güvenilir ve toplum nezdinde saygın hale getirilmesi amacıyla yapılan multidisipliner çalışmaları önemsiyor ve ağırlık veriyoruz.”

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mustafa Kumral, Avrasya Yer Bilimleri Enstitüsü emekli öğretim üyemiz Prof. Dr. Celâl Şengör, TTKD Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İlhami Kiziroğlu ve Yurt Madenciliğini Geliştirme Vakfı Başkanı Prof. Dr. Güven Önal’ın katılımıyla gerçekleşen söyleşide çevre duyarlılığı ve madencilikte sürdürülebilirlik gibi konularda sunumlar gerçekleştirildi. Gün boyu süren etkinlik kapsamında ziyaretçiler “Kurumuş Ağaç Kökleri Heykelleri Sergisi”ni gezme imkanı buldu.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ