20 Kas 2023

İSO Başkanı Erdal Bahçıvan’a Fahri Doktora

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’a 20 Kasım 2023 tarihinde İTÜ tarafından Ayazağa Yerleşkesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenen bir törenle fahri doktora unvanı verildi.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından, İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’a 20 Kasım 2023 tarihinde İTÜ Ayazağa Yerleşkesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenen bir törenle fahri doktora unvanı verildi. İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu’nun törenin açılışında yaptığı konuşmada şu cümleler dikkat çekti:

“İTÜ olarak, ülkemizde ve hatta bölgemizde, üniversite-sanayi işbirliğine en büyük önemi veren ve buradan katma değeri yüksek en fazla çıktıyı elde eden, en fazla ortak proje gerçekleştiren eğitim kurumuyuz. Sanayi ile olan işbirliği kadar, ulusal düzeyde kurumlarla ve sanayi odalarıyla yapılan işbirlikleri de çok önem arz ediyor.”

Üniversite senatosunun fahri doktora kararını Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Şule Itır Satoğlu şu cümlelerle açıkladı: “Türk sanayisinin yetkinliğini arttırarak sürdürülebilir şekilde gelişmesine, yerli sanayi şirketlerinin hem yerel hem de küresel boyutta rekabet gücü kazanmasına ve Türkiye’nin küresel iş ortamında elde ettiği saygın konuma ulaşmasına sağladığı katkılar dolayısıyla Erdal Bahçıvan’a fahri doktora diplomasını sunmaktan gurur duyuyoruz.”

Kendisine fahri doktora belgesinin verilmesinin ardından İSO Yönetim Kurulu Başkanı Bahçıvan, “İSO-İTÜ’nün Daha İyi Bir Sanayi İçin İşbirliğine Dayalı Akademik Yolculuğu” başlıklı konuşmasında, üniversite-sanayi işbirliğine vurgu yaptı: “2013’te İSO Başkanlığına seçildiğim günden bugüne, sanayide teknolojik dönüşüm noktasında üniversitelerle pek çok çalışmalar yaptık. Tabii ki bu süreçte, İTÜ’ye biz sanayicilere verdiği destek için tüm Sanayi Odası camiası adına şükranlarımı sunuyorum. On yıldır devam eden İSO-İTÜ akademik yolculuğu, karşılıklı diyalog, istişare ve sonuç odaklı işbirliği anlayışıyla hepimizi gururlandıran proje odaklı çözümler ortaya koyuyor.”

Erdal Bahçıvan kimdir?

1963 yılında İstanbul’da doğan ve ilköğreniminin ardından Alman Lisesi’nden mezun olan Erdal Bahçıvan, 1986 yılında Boğaziçi Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi’ni bitirdi. Bu yıllardan itibaren, Bahçıvan Gıda isimli aile şirketinde çalışmaya başlayan Bahçıvan, günümüzde bu şirketin genel müdürlüğü görevini üstlenmeye devam etmektedir.

36 yıldır İstanbul Sanayiciler Odası’nda Meclis Üyesi olan Bahçıvan, aynı kuruluşta sırasıyla; Yönetim Kurulu Üyeliği, Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği, Meclis Başkan Yardımcılığı ve Meclis Başkanlığı görevlerinde bulunduktan sonra 2013 yılındaki seçim ile İSO Yönetim Kurulu Başkanı seçildi. Halen bu görevi sürdüren Bahçıvan 2004-2010 yılları arasında SETBİR Yönetim Kurulu Başkanlığı ve TOBB Gıda Sanayi Meclis Başkanlığı gibi görevler üstlendi.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ