17 Kas 2023

İTÜ’de Eklemeli Düşünmek Konferansı

İTÜ Eklemeli İmalat Takımı tarafından düzenlenen Eklemeli Düşünmek Konferansı, 16-17 Kasım 2023 tarihleri arasında İTÜ Ayazağa Yerleşkesi, SDKM’de gerçekleştirildi.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi Eklemeli İmalat Takımı tarafından düzenlenen Eklemeli Düşünmek Konferansı, uzman akademisyenleri ve sektörün önde gelen isimlerini, alanın ilgilileriyle buluşturdu. Havacılıktan medikale, sanayiden sanata pek çok kullanım alanı bulunan eklemeli imalat teknolojilerinin, üreticiye sağladığı avantajların yanı sıra mühendisliğe sağladığı katkıların da ele alındığı program, 16-17 Kasım 2023 tarihlerinde İTÜ Ayazağa Yerleşkesi, Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde ziyaretçilerini ağırladı.

Mühendislik alanında eklemeli imalatın daha yakından tanınması gerekiyor”

İş dünyasıyla akademik ortamı buluşturan konferansın açılış oturumunda yer alan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mustafa Kumral, mühendislik alanında eklemeli imalatın daha iyi bilinmesi, güncel gelişmelerin yakından takip edilmesi gerektiğine vurgu yaparak konuşmasında şu cümlelere yer verdi:

“Esnek ve hızlı üretim, kişiselleşmiş ve sürdürülebilir ürünler; küresel rekabet ortamı içinde artık ülkelerin üretim süreçlerini köklü bir şekilde değiştirdi. Bizler de, İstanbul Teknik Üniversitesi olarak bu değişimi yönlendiren ve teknolojik dönüşüme hız kazandıran bir bakış açısına sahibiz. Her zaman multidisipliner bir anlayışla çalışan öğrenci kulüplerimiz ve proje takımlarımızın böylesi önemli çalışmalara imza atmalarını son derece önemsiyoruz.”

İki gün boyunca bilgi ve deneyim paylaşımına dayalı sunumların ve atölye çalışmalarının gerçekleştirildiği etkinlik, eklemeli imalat alanında önemli sektörel gelişmelere imza atmış olan şirketlerin çalışmalarını tanıttığı stantlara yapılan ziyaretlerle sona erdi.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ