15 Kas 2023

İTÜ, Özbekistan-Türkiye Eğitim Forumu için Semerkant’ta

13-14 Kasım 2023 tarihlerinde Özbekistan’ın Semerkant şehrinde düzenlenen 2. Özbekistan-Türkiye Eğitim Forumu’nda İTÜ de yer aldı. Program kapsamında eğitimde işbirliği imkânları ele alındı.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi, eğitim imkânlarını çeşitlendirmeye yönelik işbirliklerine fırsat tanıyan uluslararası etkinliklerde etkin rol üstlenmeye devam ediyor. 13-14 Kasım 2023 tarihlerinde Taşkent Devlet Ulaşım Üniversitesi ev sahipliğinde Özbekistan’ın Semerkant şehrinde düzenlenen 2. Özbekistan-Türkiye Eğitim Forumu’nda İTÜ de yer aldı.

“Üniversite-sanayi işbirlikleri alanında deneyimliyiz”

Programın açılış oturumunda yer alan ve üniversite-sanayi işbirliğinin verimli sonuçlarının altını çizen Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu, “Yer istasyonlarıyla birlikte yenilikçi küp uyduların geliştirilmesi, üretimde yapay zekâya dayalı yöntemlerin uygulanması, çevre araştırmaları, afetlere yönelik projelerle birlikte savunma sanayii ve askeri alanda hem kamu kurumları hem de özel sektörle yürütülen milli teknoloji hamlesine ilişkin büyük çoğunluğu üniversite-sanayi işbirliği modeliyle yapılan projelerimiz ilerlemeye devam etmektedir,” sözleriyle İTÜ’nün sanayi işbirliklerindeki tecrübeli ve donanımlı yaklaşımını vurguladı.

“Eğitim kurumları arasında uluslararası protokolleri önemsiyoruz”

Prof. Dr. Koyuncu, üniversite ve sanayi işbirliğinin öneminin yanı sıra eğitim kurumları arasındaki uluslararası düzeydeki ortaklıkların, eğitim imkânlarını zenginleştirmek açısından ortaya koyduğu kazanımların önemine dikkat çektiği konuşmasında şu cümlelere yer verdi:

“Taşkent Devlet Teknik Üniversitesi, Taşkent Devlet Ulaştırma Üniversitesi ve Taşkent Kimya Teknoloji Enstitüsü ile karşılıklı protokollerimiz bulunuyor. Yaptığımız protokoller; lisans ve lisansüstü öğrenci değişimi, öğretim üyesi ve araştırma görevlisi değişiminin yanında, ortak araştırma aktivitelerini ve bilimsel materyal ve bilgi paylaşımı konularını içeriyor. Umuyorum ki, ilerleyen dönemlerde de karşılıklı işbirliklerimizi daha da üst düzeylere çıkaracağız.”

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Türkiye’nin Özbekistan Büyükelçisi Olgan Bekar ve Özbekistan Bilim, Eğitim ve İnovasyon Bakanı Prof. Dr. Adil Abdurrahmanov’un katıldığı programa, Türkiye ve Özbekistan’dan yaklaşık 100 üniversitenin rektör ve rektör yardımcıları yer aldı.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ