14 Kas 2023

Kampüsümüzün Otonom Otobüsü e-ATAK’a Ödül

İTÜ, Karsan ve ADASTEC işbirliğiyle geliştirilen otonom sürücüsüz otobüs e-ATAK, Busworld Digital Awards Digitally Enhanced Driving kategorisinde ödüle değer görüldü.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi’nin (İTÜ) üniversite-sanayi işbirliğiyle geliştirdiği yenilikçi teknolojiler arasında yer alan otonom otobüs e-ATAK gelişmiş otonom sürüş yeteneğiyle Belçika’da ödül kazandı.

Brüksel’de 7-12 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Busworld 2023 fuarında verilen, Busworld Digital Awards 2023 ödülleri kapsamında Digitally Enhanced Driving kategorisinin kazananı oldu. Ödül, 11 Ekim günü Brüksel’deki fuar kapsamında yapılan Digital Mobility Solutions Konferansı’nda takdim edildi.

İlklerin üniversitesindeki otonom otobüs

İTÜ, Karsan ve ADASTEC ortaklığıyla yaşama geçen projede Amerika ve Avrupa'daki ilk seri üretim Seviye 4 otonom otobüsü Ayazağa Kampüsümüzde 2023-2024 akademik yılının başında ring servis olarak test sürüşlerine başlamıştı. İTÜ’lü akademisyenler ve öğrenciler e-ATAK otobüsünden bir eğitim ve Ar-Ge laboratuvarı olarak faydalanıyor.

Seviye 4, yüksek sürüş otomasyonu olarak adlandırılmaktadır. Beş otonomi seviyesi arasında aracı sürücünün kontrol edebildiği ancak çoğu durumda bütün sürüş fonksiyonlarının araç tarafından otonom olarak gerçekleştirildiği seviyedir.


İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ