10 Kas 2023

Vefatının 85. Yılında Atatürk’ü Andık

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 85. Yıldönümü için İTÜ tarafından düzenlenen anma töreni, İTÜ Ayazağa Yerleşkesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 85. yıldönümü, İTÜ Ayazağa Yerleşkesi, Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle anıldı. Saat 9.05’te çalan siren sesi eşliğinde gerçekleştirilen saygı duruşunun ardından, İstiklal Marşı okundu.

“Cumhuriyetin kuruluşundan itibaren üstlendiğimiz tarihi misyonun farkındayız”

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Cumhuriyetimizin onuncu yılında gerçekleştirdiği tarihi konuşmanın gösterildiği sinevizyon gösteriminin ardından Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu, anma programının açılış konuşmasında şu sözlere yer verdi:

“Bugün bizler; siyasi ve ekonomik bağımsızlığın yolunun nitelikli eğitimden, Ar-Ge’den, teknolojiden, yerli ve milli üretimden geçtiğinin bilincindeyiz. İTÜ Ailesi olarak Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün yol göstericiliğinde, ülkemizin ihtiyaçlarını her zaman göz önünde bulundurarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmek adına elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.”

Atatürk’ün askeri başarıları ve eğitim hayatı

Anma programının davetli konuşmacısı, İTÜ Fen-Edebiyat Fakültesi öğretim üyemiz Dr. Sait Kofoğlu’nun, Atatürk’ün eğitim hayatından bireysel yaşantısına, askeri başarılarından kültür, sanat ve Türk tarihine olan ilgisine dair pek çok detaya yer verdiği konuşmasında duygusal anlar yaşandı. Konuşmanın ardından İstanbul Teknik Üniversitesi TMDK öğretim üyemiz Dr. Erhan Uslu tarafından Türk Halk Müziği dinletisi gerçekleştirildi.

İTÜ 39. Atatürk’ü Anma Koşusu

Programın sonunda, her yıl 10 Kasım anısına düzenlenen Atatürk’ü Anma Koşusu’na yer verildi. Bu yıl 39. kez düzenlenen anma koşusu için katılımcılar, Süleyman Demirel Kültür Merkezi önünden hareket ederek, kampüs içerisinde belirlenen koşu rotasını takip ettiler.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ