07 Kas 2023

Otonom Teslimat Robotu YEBO, Ayazağa Kampüsümüzde

DELIVERS.AI tarafından İstanbul Teknik Üniversitesi’nde geliştirilen Yemeksepeti’nin otonom robotu YEBO, İstanbul Teknik Üniversitesi, Ayazağa Yerleşkesi’nde yemek siparişi teslimatına başladı.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), öğrencilerine ve öğretim üyelerine gelişen otonom teknolojilerin güncel imkânlarını deneyimleme fırsatı sunmaya devam ediyor. Daha önce, dünyanın ilk sürücüsüz otobüsü e-ATAK ile öğrencilere kampüs içi ring servis hizmeti vermeye başlayan İTÜ, öğrencilerini DELIVERS.AI tarafından geliştirilen Yemeksepeti’nin otonom teslimat robotu YEBO ile buluşturuyor.

1773 İTÜ Kafeterya’dan Yemeksepeti ile verilen siparişleri iletmek için görev üstlenecek olan YEBO, elektrikle çalışıyor. Bu yönüyle teslimat sektörü için yenilikçi ve sürdürülebilir bir geleceğin öncüsü olmayı hedefliyor. Sensörler yardımıyla hareketi algılayabilen ve bu sayede simülasyon ortamında otonom navigasyon altyapısıyla planladığı siparişleri güvenle teslim eden robot, üzerindeki vericilerle anlık olarak takip edilebiliyor.

İTÜ’lüler güne “Bee Çorba” ile başlıyor

İTÜ ve Yemeksepeti işbirliğiyle; öğrenciler, öğretim üyeleri ve çalışanlar güne sıcak “Bee Çorba” ile başlama imkânı buluyor. Ayazağa Yerleşkemizde yer alan Arı Kapı girişinde her sabah 9’a kadar çorba dağıtımı hizmeti, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da devam ediyor.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ