07 Kas 2023

Barışı ve İnsanlığı Savunuyoruz!

Kamuoyu Duyurusu

Son bir aydır Gazze’de yaşanan insanlık dramı, İsrail devletinin kasıtlı ve planlı bir soykırım yaptığının en açık göstergesidir. İstanbul Teknik Üniversitesi Ailesi olarak bu suça ortak olmayı reddediyor ve akademik camia başta olmak üzere tüm insanlığı sağduyulu olmaya davet ediyoruz.

Gazze’deki okullar, hastaneler, mülteci kampları, sivil yerleşim yerleri gibi masum binlerce insanın ve hayvanın hayata tutunmaya çalıştığı yerlerin bombalanması; sivillere kaçacak, saklanacak, hayata tutunacak hiçbir yer bırakılmaması ve tüm dünyanın bu katliama sessiz kalması kabul edilemezdir!

Ulusal ve uluslararası alanda etkin bir kurum olarak, İsrail devletinin Gazze’ye ve oradaki sivillere uyguladığı saldırılar sona erip kalıcı bir ateşkes ilan edilene dek bu trajediye sessiz kalan veya destekçi olan hiçbir kurum ve temsilcisiyle işbirliği gerçekleştirmeme kararı aldığımızı belirtmek istiyoruz.

İsrail devletinin yaptığı katliamlara karşı barışı ve insanlığı savunuyoruz.