06 Kas 2023

İTÜ’ye “Yeşil Teknoloji” Ödülü

İTÜ, MÜSİAD Vizyoner 2023 Zirvesi’nde düzenlenen Uniq Zone Patent Yarışması kapsamında “Yeşil Teknoloji” kategorisinde birincilik ödülünün sahibi oldu.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), doğayla uyumlu sürdürülebilir teknolojiler üretme konusundaki başarılarıyla dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor.

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) tarafından her iki yılda bir düzenlenen ve güven odaklı iş bağlantıları, sektörel tecrübeler için paylaşım imkânı oluşturmayı hedefleyen MÜSİAD Vizyoner Zirvesi’nde Türk Patent ve Marka Kurumu işbirliğiyle organize edilen “Uniq Zone Patent Yarışması”na yer verildi.

Ticari faaliyetlerde ortak hareket etmenin ve düşünce mülkiyetine dayanan hakların patent yoluyla güvence altına alınmasının önemine dikkat çekmeyi hedefleyen Uniq Zone Yarışması’nda “Yeşil Teknoloji” kategorisinde üniversite dalında birinciliğin sahibi İstanbul Teknik Üniversitesi oldu.

4 Kasım 2023 tarihinde zirve bünyesinde gerçekleştirilen törene üniversitemizi temsilen katılan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Deniz, ödülü Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’dan aldı.

Uniq Zone Yarışması’nda “Yeşil Teknoloji” kategorisinde ödüle ait bilgiler şöyle:

Ödül Sahibi: İTÜ ve Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi

Buluş Başlığı: 360 Derece Hareketli Pervanelere Sahip Dikey Türbin

Buluşu Yapanlar:

Fatih Buğrahan Yorğun
Prof. Dr. Oral Yağcı
Dr. Öğr. Üyesi Murat Aksel

Buluş Özeti:

Buluş, negatif sürüklenme kuvvetine daha az maruz kalmak için 360 derece dönebilen kanatlara sahip dikey türbin ile ilgilidir. Geneva tekerleğiyle mekanik olarak hareket edebilen türbin kanatları sayesinde verimlilik artmaktadır.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ