06 Kas 2023

İTÜ Mikroplastikler ve Endokrin Bozucular Çalıştayı İçin Girne’de

İTÜ, TÜBA ve İTÜ KKTC’nin düzenlediği “Mikroplastikler, Endokrin Bozucular ve Çevresel Etkileri Çalıştayı” 3-5 Kasım 2023 tarihleri arasında KKTC’nin Girne şehrinde gerçekleşti.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi’nin (İTÜ), Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) ve İTÜ KKTC ile birlikte düzenlediği “Mikroplastikler, Endokrin Bozucular ve Çevresel Etkileri Çalıştayı” ile alanında uzman isimlerin katılımıyla 3-5 Kasım 2023 tarihleri arasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Girne şehrinde gerçekleşti.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın konuk olarak katıldığı çalıştayda,  Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu, açılış konuşmasının yanı sıra ilk oturumda çağrılı konuşmacı olarak, “Mikrokirleticiler ve Endokrin Bozucular” başlıklı bildirisini sunarken, “Ekosistemlerde Plastik Kirliliği Sorunu” başlıklı ikinci oturumun da başkanlığı görevini üstlendi. 

Katı atıkların denizel ekosistemlerde oluşturduğu tahribattan, atıksulardan mikrokirletici gideriminde güncel yaklaşımlara; gıdalarda plastik probleminden, plastik kirleticilerin KKTC’deki yasal boyutları ve uygulamalarına kadar pek çok konuda alanında yetkin akademisyenlerin görüş ve gözlemlerini içeren kapsamlı sunumlara ev sahipliği yapan programda, iki gün boyunca çevre mühendisliği alanının güncel sorunları ele alındı.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ