01 Kas 2023

İTÜ’de Kahramanmaraş Depremi Sonrası Yeniden Yapılanma Semineri

İTÜ Afet Yönetimi Enstitüsü’nün, Çin merkezli Siçuan Üniversitesi IDMR ile ortak düzenlediği “Kahramanmaraş Depremi Sonrası Yeniden Yapılanma Semineri” 31 Ekim 2023 tarihinde, Prof. Dr. Remzi Ülker Konferans Salonu’nda uzmanları buluşturdu.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Afet Yönetimi Enstitüsü’nün, Çin merkezli Siçuan Üniversitesi Afet Yönetimi ve Afet Sonrası Yeniden Yapılanma Enstitüsü (IDMR) ile ortak düzenlediği “6 Şubat 2023 Kahramanmaraş Depremi Sonrası Yeniden Yapılanma Semineri” 31 Ekim 2023 tarihinde, İTÜ Ayazağa Yerleşkesi Prof. Dr. Remzi Ülker Konferans Salonu’nda uzmanları bir araya getirdi.

Kahramanmaraş Depremi sonrası süreçle ilgili konuların, Türk ve Çinli akademisyenlerin sunumlarıyla ele alındığı etkinliğin açılış oturumunda İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu, Çin İstanbul Başkonsolosu Wei Xiaodong, İstanbul Vali Yardımcısı Mustafa Asım Alkan ve Siçuan Afet Sonrası Yeniden Yapılanma Vakfı Başkanı Deng Wenwu konuşmalarıyla yer aldı.

“İTÜ Ailesi tek yürek olarak afet bölgesi için yardım seferberliği başlattı”

 “Depremlerin hemen sonrasında, inşaat mühendisliği, jeoloji, jeofizik gibi alanlardaki uzman isimlerden oluşan İTÜ’lü bilim insanları, gruplar halinde bölgedeki şehirlerde inceleme ve gözlemlerde bulundular,” sözleriyle İTÜ’lülerin deprem bölgesinde üstlendiği aktif role dikkat çeken Rektörümüz Prof. Dr. Koyuncu, konuşmasında şu cümlelere yer verdi:

“Üniversite olarak öğrencilerimizle, çalışanlarımızla ve mezunlarımızla bir yardım seferberliği içerisine girdik. İTÜ Ailesi kısa sürede tek yürek olarak afetten etkilenen bölgelere ilk etapta on tır ayni yardım malzemesi ulaştırdı. Ayrıca, depremzedeler için ayni yardıma dönüştürülmek üzere bir bağış kampanyası düzenlendi. Bunun yanında, Kızılay ile birlikte kampüste kan bağışı kampanyası yürüttük ve yine depremden doğrudan etkilenen İTÜ’lü öğrenciler ve ailelerinin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik bir bağış kampanyası başlattık.”

Gün boyu devam eden etkinlikte, İTÜ’lü akademisyenler ve Çin’in çeşitli üniversite ve kurumlarından gelen bilim insanlarının; deprem felaketleri sonrası çevre yönetimi, depremlerin şehir ve bölge planlama açısından etkileri, afet önleme ve azaltma eğitim ve araştırmasında işbirliği, depremden etkilenen bölgelerde geçim kaynaklarının restorasyonu ve yeniden inşası, deprem atık yönetimi gibi konularda sunumları yer alırken, 2008 Siçuan Depremi ile Kahramanmaraş Depremleri arasındaki benzerliklerin ortaya konulduğu bildirilerle sismik hareketlerin güçlü olduğu iki ülkenin bilim insanları arasında deneyim paylaşımı gerçekleşti.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ