01 Kas 2023

İTÜ, Cumhuriyet Tarihimizde Ekonomiye Katkılarıyla 4. Sırada!

İTÜ, Bloomberg HT tarafından hazırlanan “Cumhuriyet ekonomisinin 100’ü” listesinde 4. sırada yer aldı. Dünyanın en köklü teknik üniversiteleri arasında yer alan İTÜ, listede ülkemizin birçok köklü kuruluşuyla birlikte sıralandı.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), kuruluşunun 250. yılında Cumhuriyetimizin 100 yılını biçimlendirdiği önemli katkılarla kamuoyunun gündemine taşınıyor. Üniversitemiz, ekonomi yayıncısı Bloomberg HT’nin hazırladığı “Cumhuriyet Ekonomisinin 100’ü” listesinde üst sıralarda yer aldı.

“Cumhuriyet Ekonomisinin 100’ü” listesinde Ziraat Bankası, İş Bankası, Sümerbank ve Türk Şeker gibi Cumhuriyet’in ilanıyla birlikte Türkiye’nin ekonomisinde önemli rol oynayan kurumlar bulunuyor. İTÜ, yüz yıllık Cumhuriyet tarihimize olan büyük ekonomik katkılarıyla listede 4. sırada yer aldı.

Sıralamada; İTÜ mezunlarının, Cumhuriyetimizin ilk yıllarından itibaren Türkiye’nin büyümesinde ve gelişmesinde büyük rol oynadığına, ülkemizdeki pek çok ilke ve mühendislik eserine imza attığına vurgu yapıldı.

Türkiye’de ilk kez televizyon yayınlarının yapılması, ilk üniversite radyosunun kurulması, ilk kez bir üniversitede bilgisayar kullanılması, ilk defa bir Türk üniversitesinin uzaya uydu göndermesi, ilk yerli haberleşme uydusu, ilk yerli helikopter ve ilk yerli insansız otomobilin yapılması gibi mühendislik alanında Türkiye'deki birçok ilk, İTÜ tarafından gerçekleştirildi.

Listeye ulaşmak için tıklayınız.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ