27 Eki 2023

İTÜ’de Depremlere Bağışık Şehirler Oturumu

İTÜ Mimarlık Fakültesi ve MİMARDER işbirliğiyle düzenlenen “Depremlere Bağışık Şehirler” açık oturumu ve sergi açılışı, 26 Ekim 2023 tarihinde İTÜ Taşkışla Yerleşkesinde gerçekleştirildi.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ve Mimarlık Araştırmaları Derneği (MİMARDER) işbirliğiyle düzenlenen “Depremlere Bağışık Şehirler Ödül Töreni ve Açık Oturum” programı, 26 Ekim 2023 tarihinde İTÜ Taşkışla Yerleşkesinde alanın ilgililerini buluşturdu.

Program kapsamında yapılan “Yeniden Düşünmek: Afet Sonrası Geçici Yaşam Alanlarının İyileştirilmesi” konulu proje yarışmasının sergi açılışı ve ödül törenine Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu, Mimarlık Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Mehmet Küçükmehmetoğlu ve projeye destek olan SANKO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu katıldılar.

Şehirlerimizi depreme hazırlıklı hale getirmek mümkün

Rektörümüz Prof. Dr. Koyuncu, proje yarışmasına katılan eserlerin yer aldığı İz Sergisi’nin açılış konuşmasında İTÜ’nün deprem alanındaki öncü faaliyetlerine vurgu yaparak şu sözlere yer verdi: “Şehirlerimizi depreme hazırlıklı hale getirmek için afet yönetimi, planlama, kentsel tasarım ve mimarlık gibi disiplinlerde geliştirilecek çalışmaların 250 yıldır teknik bilimler alanında Türkiye’nin öncüsü olan İstanbul Teknik Üniversitesi’nin ev sahipliğinde ele alınıyor.”

Açılış konuşmalarının ardından gerçekleşen töreninde yarışmada dereceye giren ekiplere ödülleri verildi. Etkinlik kapsamında düzenlenen “Depremlere Bağışık Şehirler” açık oturumunda İTÜ’lü akademisyenlerin; afet yönetimi, planlama ve kentsel tasarım gibi alanlarda öneri ve tespitlerini içeren sunumlara yer verildi.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ