27 Eki 2023

İTÜ’de ASELSAN Akademi Çalıştayı

İTÜ ev sahipliğinde düzenlenen 6. ASELSAN Akademi Çalıştayı, 27-28 Ekim 2023 tarihleri arasında Ayazağa Yerleşkesi SDKM’de uzmanları bir araya getirdi.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi’nin (İTÜ) ev sahipliğinde yapılan 6. ASELSAN Akademi Çalıştayı, 27-28 Ekim 2023 tarihleri arasında İTÜ Ayazağa Yerleşkesi, Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde alanın uzmanlarını bir araya getirdi. Çalıştayın açılış oturumunda Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Lütfiye Durak Ata ve ASELSAN Akademi Direktörü Prof. Dr. Abdurrahman Akyol, konuşmalarıyla yer aldılar.

“İTÜ’lüler, projeleriyle milli teknoloji hamlesine destek veriyor”

Üniversite-sanayi işbirliklerinin güçlendirilmesi hedefleyen etkinliğin açılış konuşmasında konuşan Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu, “İstanbul Teknik Üniversitesi, çeşitli işbirliği modelleriyle gerçekleştirilen projelerle birlikte evrensel bilime katkı sağlamakta, milli teknoloji hamlesine destek vermekte ve farklı alanları bir araya getiren çığır açıcı projeleriyle geleceğin teknolojilerinde yol gösterici bir rol üstlenmektedir,” sözleriyle Türkiye’nin teknolojik gelişimine İTÜ’nün sağladığı katkıların altını çizdi. ASELSAN Akademi ve İTÜ işbirliğinin üniversite-sanayi ilişkisine farklı bir boyut kazandırdığını vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. Koyuncu konuşmasında şu cümlelere yer verdi:

“ASELSAN Akademi, Yükseköğretim Kurulu’nun himayeleri ile birlikte; Gazi Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi olmak üzere dört araştırma üniversitesinin işbirliği ile 2017’de kurulmuştur. ASELSAN Akademi programı sayesinde ASELSAN çalışanları, İTÜ’de yer alan beş ayrı mühendislik branşında yüksek lisans ve doktora eğitimi almaktadırlar. Bu program sayesinde ASELSAN, çalışanlarının ASELSAN’ın teknolojik hedefleriyle ile uyumlu, savunma sanayii projelerine uygun dersler almasını hedeflemektedir.”

ASELSAN’ın teknoloji hedefleri ve araştırma fırsatlarının yanı sıra uluslararası işbirliği imkânları gibi konuların mercek altına alındığı oturumlarda iki gün boyunca akademisyenler ve ASELSAN yetkilileri, bildirileriyle alana dair izlenimlerini paylaştılar.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ